2024. május 17. - Paszkál

Halál nélküli buszbaleset

Balesetet szenvedett egy román busz Szegeden a szőregi úton; a balesetben senki nem vesztette életét, de többen megsérültek.
2009. augusztus 12. szerda 07:00 - HírExtra
Az elsődleges adatok szerint az országhatár felé haladó busz egyik utasa előreszaladt a sofőrhöz és elrántotta a kormányt, miközben azt kérdezte, Zágráb fele mennek-e - mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A sofőr megpróbálta az úton tartani a buszt, de nem sikerült neki, a jármű lecsúszott a több méterrel mélyebben futó szervizútra, ott összeütközött egy parkoló kisteherautóval és az oldalára borult - közölte az őrnagy.

Darius Chesnoiu, a román busz sofőrje a helyszínen újságíróknak elmondta: az utassal csupán néhány pillanatig tartott a vitája, s nem számított arra, hogy a férfi hozzányúl a kormányhoz. A 30-40 év körüli férfival már a spanyolországi indulásnál gondok voltak, nem tudta eldönteni, haza akar-e utazni vagy sem, a jegyét is összetépte, azt követően azonban a buszon egészen Szegedig semmilyen problémát nem okozott - közölte a sofőr.

Hozzátette: amikor a férfi elrántotta a kormányt, már semmit nem tudott tenni, a busz lecsúszott az útról.

A Spanyolországból érkező buszból, melyen a legfrissebb adatok szerint 49 utas volt, a vészkijáraton és a kitört szélvédőn másztak ki az emberek.

A helyszínről 14 sérültet szállítottak el a mentők, köztük voltak súlyos sérültek is, valamint több embert a helyszínen láttak el - mondta Tuczakov Szilvána.

A szóvivő közölte, hogy a balesetet okozó utast is kórházba szállították, a rendőrség egyelőre még nem tudta kihallgatni. Ellene közúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Varga Endre, a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikájának professzora az MTI-nek elmondta: reggel a buszbaleset helyszínéről 13 sérültet szállítottak az intézménybe, de vittek pácienst a gyermekgyógyászati klinikára is.

A sérültek közül ötnek kellett a kórházban maradni, a többiek ambuláns ellátást kaptak, s már el is hagyhatták a klinikát. Három személy állapota súlyos, de nem életveszélyes, ők medence-, combnyak- és ficamos válltörés miatt szorulnak ellátásra, egy részüket már meg is műtötték - mondta az egyetemi tanár.

Az utasokért délelőtt egy másik busz érkezett, amely továbbszállítja őket Romániába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását