2024. május 20. - Bernát, Felícia

A lakáshitelesek kinyírják az önkormányzatokat?

Több tíz milliárd forintra rúgó újabb adósságba kergeti a helyhatóságokat és az alapvető feladataik ellátását súlyosan veszélyezteti a kormány azon rendelkezése, amely szerint a települési önkormányzatoknak elővásárlási joguk van a bedőlő lakáshitelek miatt kényszerértékesített lakóingatlanokra - tudatta Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.
2009. augusztus 11. kedd 16:30 - HírExtra
A Bajnai Gordon miniszterelnöknek írt nyílt levelében Budapest III. kerületének polgármestere úgy fogalmazott: egy felelősen viselkedő önkormányzat a kormány ezen intézkedéseit - amelyet lakáshitellel rendelkezők védelmében hoztak meg - saját működése veszélyeztetésének elkerülése végett el kell, hogy utasítsa - olvasható Bús Balázs közlésében.

Kifejtette: az is könnyen belátható, ha egy önkormányzat csak egy esetben is él az elővásárlási jogával, utána minden esetben kötelezően újra élnie kell, hiszen semmilyen szempontból nem tehet különbséget polgárai között.

A polgármester javaslata szerint - amelyről nyílt levelében tájékoztatta a kormányfőt - a Magyar Fejlesztési Bank magát a bedőlt bankhiteleket közvetlenül a kereskedelmi bankoktól vásárolja meg, így az önkormányzatok közvetítő szerepe kihagyható lenne, mivel a kormány közvetlenül az MFB-n keresztül segítene a rászorultaknak.

Közölte továbbá, hogy a főváros III. kerülete újabb 10 krízislakást biztosít a rászorulóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását