2024. április 26. - Ervin

Akcióban a Zöld Kommandó

Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter is ott volt azon szombati akción, amikor a Zöld Kommandó lecsapott egy tápiószecsői illegális hulladéklerakóra. 2010-ig 450 fővel emelik a zöldhatóságok létszámát.
2007. október 14. vasárnap 08:05 - Hírextra
Megállapították, hogy a volt agyagbánya területén rendszeresen, engedély nélkül bontási törmeléket és kommunális hulladékot raknak le, frissen rátolt földréteggel igyekeznek elfedni. Az akció után a miniszter elmondta: zéró toleranciát hirdetett a zöld bűnözéssel szemben. Ennek érdekében 2010-ig 450 fővel emelik a zöldhatóságok létszámát. 

A tápiószecsői akcióban részt vett a rendőrség, az ÁNTSZ, a természetvédelmi őrszolgálat és a Tápió Természeti Értékeiért Közalapítvány is. A felügyelőség a helyszínen azonnali hatállyal megtiltotta a hulladék lerakását, és szabálysértési eljárást indított.

Fodor Gábor a Független Hírügynökségnek elmondta: megállapodást kötött az országos rendőrfőkapitánnyal és együttműködést kezdeményezett a Legfelsőbb Bíróság elnökével is annak érdekében, hogy közösen még hatékonyabban lépjenek fel a zöld bűnözéssel szemben. A környezetvédelmi tárca hosszú évek után jövőre 18 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhat, a miniszter ezt az összeget is a zöldhatóságok megerősítésére szánja.

A Zöld Kommandó augusztusig több mint 1000 helyszínt ellenőrzött. 455 esetben találtak szabálytalanságot és 87 esetben összesen 115 millió forint bírságot szabtak ki. Az ellenőrzések során 38 esetben találtak veszélyes hulladékot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását