2024. május 18. - Erik, Alexandra

Vona: "Ha Önt annyira izgatja és foglalkoztatja a zsidókérdés, költözzön ki Izraelbe"

Izraelbe küldte az őt kérdező újságírót Vona Gábor, a Jobbik elnöke hétfőn a köztelevízió Nap-kelte című műsorában.
2009. augusztus 10. hétfő 10:46 - HírExtra
"Ha Önt annyira izgatja és foglalkoztatja a zsidókérdés, költözzön ki Izraelbe" - válaszolta Betlen Jánosnak a politikus, miután a műsorvezető azt kérdezte, mit tanácsolna a Jobbik szavazótáborának: elmenjenek-e vagy sem arra a rendezvényre, amelyen egy szervezet a náci politikusról, Rudolf Hessről szeretne megemlékezni Budapesten.

Betlen János úgy reagált: nagyon felháborította, hogy a Jobbik elnöke ezt a kijelentést tette rá.

Vona Gábor szerint a romagyilkosságok "felháborító dolgok", és feltételezései szerint magyarországi vagy külföldi titkosszolgálatok állhatnak a háttérben - erre utal az elkövetés profizmusa -, vagy uzsoraleszámolás áldozatai a meggyilkoltak. Mintha valakik el akarnák a figyelmet terelni olyan tragédiákról, mint például a Marian Cozma kézilabdást ért gyilkosság - mondta.

Az előre hozott választásokkal kapcsolatban megjegyezte, "ő lenne a legboldogabb", ha ez megtörténne, azonban úgy látja, hogy az MSZP az időt húzza, a Fidesz pedig menekül a kormányzás elől. "Megnyugtatónak" nevezte, hogy a Fidesz nem kíván velük kormányozni, és kijelentette: ők sem az MSZP-vel, sem a Fidesszel nem kötnek kormányzási szövetséget, ha hatalomra kerülnek.

A magyar-szlovák államközi kapcsolatokról szólva kijelentette: "asztalra kell csapni (...), sokkal erősebb és sokkal keményebb diplomáciára volna szükség", mert az Európai Unióban is a magyar érdekeket kellene képviselni.

Szerinte minden határon túli magyarnak meg kellene adni a magyar állampolgárságot, a szomszédos országokban élő magyaroknak területi autonómiát kellene adni, a Kárpát-medencét gazdaságilag újra egységessé kellene tenni.

A határrevízióval kapcsolatban ugyanakkor megjegyezte: azt jelenleg nem tartja aktuális kérdésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. augusztus 10. 19:06
Ez a mocskos,bunkó antiszemita akarja a hatalmat? Ilyen utolsó,az országot lejárató barommal ritkán lehet találkozni a képernyőn.Állítsátok me Gaboro UIT! Szebbjövőt,de nem neked ostoba náci Sobrius!
valaki85
2009. augusztus 10. 14:42
Mindig is tudtam,hogy ez a vona gyerek csak 1 szájhős! Politikai kérdésre nem tud válaszolni,azt sem tudja mi az,hogy csendőrség,egyik héten azt mondja,hogy szívesen kormányozna a fidesszel,ha övé lenne a program,másik héten azt mondja soha nem működnének együtt velük...ugyan már...ez 1 senkiházi tróger,és ő akarja megváltani a világot! Ébredjetek már fel mélyen Tisztelt jobbikosok!
Sobrius
2009. augusztus 10. 13:01
Köszönet és gratuláció Vona Gábornak!
Ilyen tehetséges, bátor, férfias vezetőre van ma szüksége Magyarországnak. Nyoma sincs benne a jólfésült, affektáló, szalondebil, buzeráns diplomatikusságnak. Nevén nevezi azt, amit kell. Isten segítse meg őt! És óvja meg, nehogy elveszítse ezt a lendületet és őszinteséget.
Szebb jövőt!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását