2024. április 29. - Péter

A Fidesz szerint nem készültünk fel a járványra

A Fidesz szerint a lakosságot is fel kellene készíteni az új típusú influenzajárványra; a legnagyobb ellenzéki párt úgy látja, Magyarországon jelenleg senki nem tudja, mit kell tenni.
2009. augusztus 8. szombat 13:06 - HírExtra
A kormányzat eddig semmit nem tett az ügyben, hogy az országot felkészítse az influenzajárványra - vélekedett Kupper András fideszes képviselő szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Ismertetése szerint az egyik munkatársa felhívta azt a zöld számot, amelyen tájékoztatást lehet kapni, ám két napon keresztül kellett hívnia, mire egyszer vonalat kapott. Ekkor - folytatta Kupper András - tanácsokat kért, és azt mondták neki: ne menjen el a Sziget fesztiválra, ha pedig bármilyen problémája van, forduljon orvoshoz.

Az ellenzéki képviselő ezzel szemben példaként Angliát említette, ahol - közlése szerint - minden háztartásba eljuttatnak egy 11 oldalas tájékoztató füzetet.

Az egész társadalmat tájékoztatni kellene arról, mikor mi a teendő, és felvilágosítani, milyen "veszélynek vagyunk kitéve" - mondta Kupper András.

Arra a kérdésre, hogy mennyi és mi lenne az elégséges, az ideális a tájékoztatásban, a politikus közölte: egy járvány idején semmi sem lehet elegendő, a semmittevés azonban biztos, hogy nem elég.

Álláspontja szerint miközben a járvány "a nyakunkban", a kórházak a hétköznapi feladataikat sem tudják ellátni. "Az egy hónap múlva beköszönő járványszezonra a teljes egészségügyi ellátórendszer összeomolhat" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását