2024. április 25. - Márk

Kolompár: csak az összefogás segít

Összefogást szorgalmazott a romák elleni támadássorozat megfékezése érdekében az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában csütörtökön.
2009. augusztus 6. csütörtök 11:02 - HírExtra
Össze kell fognia a roma társadalomnak, hogy befejeződjék a sárdobálás, széthúzás, és nyomást kell gyakorolni a politikai pártokra, hogy közösen fékezzék meg a romák elleni terrorizmust - mondta Kolompár Orbán, aki a jövő hétre roma vezetőket hívott össze tanácskozásra.

Az OCÖ elnöke szerint a romák elleni támadássorozatnak profi gyilkosok az elkövetői, ezért nem bízik gyors eredményben, és nem zárja ki a cselekmények politikai motivációját sem.
A romák nem alszanak éjjel - jegyezte meg a cigányvezető, aki sürgette a településőrségre vonatkozó szabályok előkészítését.

A településőrség fele-fele arányban állna romákból, illetve nem romákból, akik közösen járőröznének, fegyver nélküli, folyamatos, 24 órás szolgálat látnának el, feladatuk elsősorban a megfigyelés lenne, de a tetten ért elkövetőket feltartóztathatnák addig, amíg a rendőr ki nem ér a helyszínre - mondta Kolompár Orbán.

Az OCÖ elnöke szerint a felelőtlen média és egyes politikai pártok hatalomra törése szembeállította a romákat és nem romákat, a településőrség ugyanakkor erősítené a helyben lakók közti szolidaritást.

Kolompár Orbán arra kérte a különböző politikai erőket, hogy fogjanak össze, a romák pedig figyeljenek, vigyázzanak egymásra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását