2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elfogadták az MTV mérlegét

Nagy többséggel elfogadta a Magyar Televízió (MTV) Zrt. tavalyi mérlegét szerdán a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma.
2009. augusztus 5. szerda 17:04 - HírExtra
Az MTI-nek nyilatkozó testületi tagok közlése szerint 15 támogató és 6 ellenző szavazat mellett fogadták el a 34 milliárdos bevétel mellett szolid plusszal záró 2008-as mérleget. A médiatörvényben szabályozott médiumok közül az MTV az utolsó, amelynél ez megtörtént, a testület tagjaitól ugyanis június közepén nem kapott többségi támogatást az anyag. A két hónappal ezelőtti döntéshozatal után a lépést jogszerűtlennek nevezte az MTI-nek nyilatkozva Czeglédi László kuratóriumi elnök és Medveczky Balázs, a tavaly március óta elnök nélkül működő társaság ügyvezetője is.

Czeglédi László közölte, hogy az Országgyűléshez, az Állami Számvevőszékhez, az MTV felügyelőbizottságához, valamint a kuratórium ellenőrző testületéhez, a könyvvizsgálóhoz és a kuratóriumhoz fordult az ügyben. Medveczky Balázs pedig egy, a kuratórium elnökéhez címzett levélben arról írt: jogellenes állapot alakult ki azzal, hogy kuratórium nem fogadta el a formailag megfelelő beszámolót. Jelezte azt is, hogy ha a helyzetet nem oldja meg a kuratórium, az APEH hatvan napra akár fel is függesztheti az MTV adószámát, s ha ez idő alatt sem helyezik letétbe a beszámolót, a cégbíróságon hivatalból kezdeményezhetik a cég megszűntnek nyilvánítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását