2024. április 26. - Ervin

Rendbehozzák az aluljárókat

Az Örs vezér téri és a Boráros téri aluljáró felújításával megkezdődött Budapesten az aluljárók rekonstrukciója - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kedden az MTI-vel.
2009. augusztus 4. kedd 13:47 - HírExtra
Az állapotjavító program keretében az Örs vezér terén új gránitlapokat kaptak a metró és HÉV végállomásához vezető lépcsősorok, és új márványburkolat került az oldalfalakra. Kicserélték a vízelvezető rácsokat, a gyalogosokat pedig új közlekedési táblák segítik az eligazodásban - olvasható az FKF közleményében.

A Boráros téren kicserélték a nagykörút alatti villamosvágányok csatornáit, a padlóburkolat javítása is nagy részben elkészült, az aluljáró oszlopait és homlokzatát pedig újrafestették.
Az Örs vezér tere felújítása 70 millió, a Boráros téri aluljáróé pedig 17 millió forintba kerül, átadásuk augusztus végén várható.

A július közepén megkezdett program keretében 2012-ig 35 aluljárót újítanak fel, és térfigyelő kamerákat is telepítenek. A felújítandók között van többek között a Blaha Lujza téren, a Ferenciek terén, az Astorián, a Kálvin téren, a Nagyvárad téren, a Flórián téren, valamint a Margit híd és a Lánchíd budai hídfőjénél lévő aluljáró is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását