2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Minisztercserék jöhetnek?

A Népszabadság információi szerint néhány miniszter legkésőbb a költségvetés elfogadása után elhagyja a kormányt, mivel a következő a időszakban minden vezető politikus személyre szabott, érdemi választási feladatot kap a párt országos választási bizottságától (ovb).
2009. augusztus 3. hétfő 08:45 - HírExtra
Az MSZP operatív irányítását ellátó országos választási bizottság nemrégiben tárgyalta meg a párt választási felkészülési ütemtervét. A Népszabadság úgy tudja, az MSZP programja két részből áll majd: egy kormányzati tervcsomagból és egy a válság utáni időszak társadalmi problémáinak kezeléséről szóló programból.

A választást előkészítő szervező csoportot Szekeres Imre elnökhelyettes vezeti, s itt kapott szerepet Ujhelyi István alelnök és Puch László pártigazgató. A társadalmi partnerekkel Kiss Péter egyeztet, Juhász Ferenc elnökségi taggal együtt. Simon Gábor választmányi elnök és Mesterházy Attila frakcióvezető a saját szervezetük koordinációjáért felel.

A cikk szerint a kibővülő ovb új tagjai sem maradnak feladat nélkül. A választási program megyei szintű összehangolását valószínűleg Boldvai László kapja, míg a budapesti koordinációt Burány Sándor. Ezenkívül fontos poszt a jelöltek felkészítése, ezt - kizárásos alapon - valószínűleg Ficsor Ádám kaphatja. Utóbbi azért is érdekes, mert Lendvai Ildikó a kongresszuson világossá tette: azok a kormánytagok, akik egész embert kívánó feladatot kapnak, legkésőbb a költségvetés elfogadása után ki kell hogy jöjjenek a Bajnai-kabinetből - emlékeztet a napilap.

A Népszabadság információi szerint ez elsősorban Ficsor Ádámot érintheti, de ha vállalja majd a kampányfőnöki feladatot, Szekeres Imre is távozhat a kormányból. A cikk a lehetséges érintettek közé sorolta Kiss Pétert is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását