2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Mindenki álma lesz a park

A debreceni Nagyerdőben őshonos növényfajok telepítésével, öntözőrendszer kiépítésével indult a napokban átfogó parkosítás a Debreceni Egyetem (DE) két campusán.
2009. augusztus 3. hétfő 17:23 - HírExtra
A napokban elindult első munkafázis során a Nagyerdőn fekvő Főépület körül zöldterületeket alakítanak ki, kiemelt figyelmet fordítva az őshonos gyöngyvirágos-tölgyes faállományának megóvására. Az automata öntözőrendszer szerkezetének kialakításával beindult fejlesztés lehetővé teszi, hogy fokozott védelmet élvezzenek a kiszáradás veszélyétől fenyegetett idős tölgyek és egyéb honos fák.

A nem őshonos fajok idősebb fáinak kivágása után nagyobb számban telepítenek honos fákat, amelyek könnyebben élnek meg természetes környezetükben, és könnyebben állnak ellen a fertőzéseknek, így a növényvilág jobban fog hasonlítani a hajdani nagyerdei vegetációhoz. Ezeket a munkálatokat a Botanikuskertben és annak szomszédságában lévő egyetemi épületeknél végzik el.

Ezzel párhuzamosan a nagyerdei mellett a Kassai úti campuson is az egyetemi közösség mindennapi életet érintő területrendezés van tervben: kerti bútorokkal olyan közösségi tereket, parkokat alakítanak ki, ahova szívesen kiülnek a hallgatók és a kollégisták.

Szabó László az MTI érdeklődésére hozzátette: a munkálatok összesen mintegy fél évet vesznek igénybe, a növénytelepítések nagyban függnek majd az időjárástól is. A beruházás költségeiről nem tudott tájékoztatást adni, de közlése szerint azt teljes egészében a DE finanszírozza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását