2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz elutasításra kéri a kormányt

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy ne alakítsa át a gyógyászati segédeszközök (gyse) támogatási rendszerét, és az arról szóló rendeletet utasítsa el - mondta Kupper András fideszes politikus.
2009. augusztus 3. hétfő 18:28 - HírExtra
A fideszes képviselő az egészségügyi miniszter hétfői sajtótájékoztatójára reagált, amelyen Székely Tamás arról számolt be, hogy átalakítják a gyógyászati segédeszközök (gyse) támogatási rendszerét, de változás lesz az eszközök rendelhetőségében, jön a komplex szolgáltatási csomag, és kölcsönzésre is lesz lehetőség.

Kupper András hangsúlyozta: a kormány mondjon nemet az "alapvetően elhibázott" koncepciójú rendeletre.

Mint mondta, minden egyes betegségcsoportban a betegterhek növekedésével jár, ha a rendelet életbe lép.

Kupper András hangsúlyozta azt is: ma Magyarországon nem a gyógyászati segédeszköz kassza jelenti az egészségügy legnagyobb problémáját, hanem leginkább az új influenzajárványra való felkészülés, valamint a lassan 100 milliárd forintossá növekedő kórházi hiány.

A fideszes képviselő a miniszter azon közlésére, miszerint a segédeszközökre fordítható előirányzatban a tavalyi évhez képest 600 millió forinttal több felhasználható forrás áll rendelkezésre, úgy reagált: a 600 millió forint azt az összeget sem éri el, amennyivel az áfa növelése megnövelte a segédeszköz kassza kiadásait.

Székely Tamás hétfőn azt is közölte: a változásokat két lépcsőben - augusztus közepe és január - vezetik be, az első módosulások a rendszerben augusztus 16-tól érvényesek.

Kupper András még július 22-én, egy sajtótájékoztatón azt mondta: az ombudsmanhoz és az Alkotmánybírósághoz fordul a Fidesz, ha a kormány elfogadja és bevezeti azt a rendeletet, amely alapján mostantól fizetniük kell a gyógyászati segédeszközökért azoknak is, akik eddig ingyenesen jutottak ezekhez hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását