2024. március 29. - Auguszta

Ismét áll a földalatti

A 3-as metro vonala több mint 30 éve áll változatlan formában. A legkorábban épült szakasz sürgős felújításra vár.
2009. július 31. péntek 16:59 - Kanizsai Ádám
A Deák tér és a Nagyvárad tér között már zúgnak a légklapácsok, ugyanis elkezdődtek az előkészületek a későbbi munkálatokhoz. Ha megvalósítják a terveket, a Lehel térig tartó rész következik.

A tervek már adottak, csupán a pénz kérdése nem megoldott. A BKV és a fővárosi önkormányzat már egyeztet a kérdésben, azonban a a végleges költségekről még nem állnak rendelkezésre adatok és még azt sem tudni pontosan, honnan lesz rá keret. Ideje lenne költségszámításokat végezni, ugyanis a 2-es metró vonalának felújítása sem csekély összeget, mintegy 40 milliárd fortintot emésztett fel.

"-A teljes vonal rekonstrukciója 10 évig tart. Úgy ütemezzük amunkákat, hogy a felújítás közben a legrövidebb időszakokra állítsuk le a forgalmat." -nyilatkozta Szilágyi Károly, a BKV sóvívője a Blikknek.

Az elképzelések szerint a műszaki háttére fordítják a legnagyobb hangsúlyt, így további 25 évre biztosítva lesz a földalatti közlekedés a fővárosban. Az esztétikai változtatásokról még nem tárgyaltak a felújítás kapcsán.

A vonalakon túl metroszerelvények beszerzése is fontos lenne, a legidősebbek 30 évet és több mint egymillió kilométert futottak már. A tervekben szerepel, hogy a 10 évig tartó felújítás után újakat vesznek. "A múlt szerdai motorkocsitűz mindenesetre figyelmeztető jel"- írja a Blikk.

Forrás: Hírextra/Blikk
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását