2024. április 28. - Valéria

Kilenc évesen négyszeres életmentő

Egy kilencéves kislány négy kisgyereket mentett ki egy égő házból Baskíriában. A rönkfából épült, hagyományos házacska Mamjak faluban állt, és egy édesanya lakott benne három lányával és négy unokájával - legidősebb lányának négy gyerekével.
2009. január 23. péntek 10:33 - Hírextra
A mama második legidősebb lányával szerdán este dolgozni ment és a 15 éves Mására meg a 9 éves Szására (ezúttal a név lányé, méghozzá a kis hősé) hagyta a kisebbeket. Mása azonban elment sétálni a barátaival. A 9 éves kislány éjszaka maró füst szagára ébredt. A Moszkovszkij Komszomolec című lapnak elmondta: először nagyon megijedt és sírni kezdett, akárcsak a kicsik. A házban már sűrű füst volt, alig lehetett látni. Kilenc hónapos unokaöccsét a karjában cipelte ki, a többieket egyenként, kézen fogva vezette ki, és még Lion nevű cicáját is sikerült kimentenie.

A tűzben a kis életmentőnek köszönhetően nem sérült meg senki. A szomszédok befogadták a gyerekeket és hívták a tűzoltókat és a mentőket.

A pénteki moszkvai lapok beszámolói szerint az enyhe füstmérgezés után már a legkisebb gyerek is hazamehetne a kórházból, de egyelőre még mindenki ott marad, mert a ház porig égett, és nincs hová menniük.

A helyi hatóságok gondolkodnak ugyan, hogy hol tudják elhelyezni a családot, de biztosat nem tudnak mondani: Üzbegisztánból érkezett, illegális bevándorlókról van szó, akik nem is jelentkeztek be lakhelyükön.

A kilencéves Szasa Bratanova azonban mindenképpen életmentő kitüntetésben részesül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását