2024. május 22. - Júlia, Rita

Ölt a szélvihar

Emberéletet is követelt csütörtökön kora este a Csehországon átvonuló hatalmas szélvihar. A kiadós esővel kísért szél sebessége helyenként elérte az óránkénti száz kilométert - jelentette a cseh közszolgálati televízió.
2009. július 24. péntek 07:00 - HírExtra
Országszerte több tucatnyi közúton, illetve vasúti szakaszon a kidőlt fák és az elöntött utak miatt leállt a forgalom. Az észak-csehországi Hrádek nad Nisou városka parkjában egy kidőlt fa egy asszonyt temetett maga alá, aki a helyszínen meghalt. A közép-csehországi Kladno mellett két gyermek megsérült, amikor közvetlen közelükbe villám csapott. Mindkét gyereket súlyos égési sebekkel Prágába szállították.

Az ország különböző vidékeiről legalább egy tucatnyi sérülést jelentenek. Többnyire kidőlt fák, letört ágak okoztak sérüléseket. Prágától délre a vihar egy kisebb folyón egy csónakot is felfordított, amelyen négy, állítólag ittas fiatal volt. Három embert kimentettek, egy eltűnt.

Prága Kobylisy negyedében a vihar leszakította a földhivatal teljes tetejét, és az útra lökte. Sérülés nem történt, mert a nagy eső miatt igen gyér volt a közúti forgalom.

A szélvihar fákat, villanyoszlopokat tépett ki, háztetőket szaggatott le, felfordított számos gépkocsit, míg a lezúduló víz pincéket, üzleteket öntött el. Prágában néhány helyen megrongálta a villamosvezetékeket is, és fennakadásokat okozott a tömegközlekedésben.

A leginkább sújtott Észak-Csehországban számos város és falu villanyáram nélkül maradt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását