2024. május 6. - Ivett, Frida

5 milliárdot fizet vissza a rendőrség?

Valószínűleg kénytelen lesz visszafizetni a magyar rendőrség az Európai Uniónak azt a 4,7 milliárd forintot, amelyet a Schengen Alap terhére Nissan terepjárókra költött - olvasható a pénteki Magyar Nemzetben.
2009. július 24. péntek 07:25 - HírExtra
A lap a Rendészeti Védegylet információira hivatkozva azt írta, hogy a járműveket nem külső határőrizeti célokra használják, ahogy a támogatási szerződés szerint kellene.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) sajtóosztályán a lap kérdésére azt mondták: a „mélységi ellenőrzés” fogalmának értelmezéséről folyik a vita az unió és a magyar hatóságok között. A magyar félnek négy hónapja van arra, hogy az Európai Bizottság jelentéstervezetét véleményezzék, és „a fennálló nézeteltérést egyeztessék”. Ezután fogadhatják el a Schengen Alap terhére végrehajtott fejlesztéseket.

A lap az ügy kapcsán idézi Katus Károly alezredest, a Rendészeti Védegylet országos elnökét, aki egyik sajtónyilatkozatában elmondta: a vitának az a tárgya, hogy a Schengen Alap kisebb távolságot ért "mélységi ellenőrzés" alatt, mint a magyar rendőrség, amelynek így arról kellene meggyőznie az uniót, hogy az ilyen ellenőrzéseket száz kilométeres mélységben kell végrehajtani - példának okáért akár a budapesti Teréz körúton is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását