2024. május 7. - Gizella

Egymillió bírság egyetlen hídon

Csaknem egymillió forint bírságot szabtak ki a szabálytalankodó autósokra szombat óta Szeged belvárosában; a rendőrség azokat bünteti, akik a forgalom elől lezárt Belvárosi hidat használják.
2009. július 22. szerda 16:02 - HírExtra
Akadnak autósok, akik a felújítás alatt álló hídon továbbra is átkelnek, pedig azt egy hónapig csak a tömegközlekedési járművek, a gyalogosok és a kerékpárosok használhatják - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Szenti Szabolcs elmondta: a szinte folyamatos rendőri ellenőrzés mellett összesen 970 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki 116 autósra. A szabálysértés miatt a bírság három- és húszezer forint között változhat, de a rendőrség még hétfőn bejelentette, hogy a legsúlyosabb büntetést szabják ki a hídon átkelő autósokra. A legtöbb bírságot a lezárás első napján, szombaton osztották ki, de azóta is vannak próbálkozók.

A város jelenleg egyetlen tiszai átkelőjén, a Bertalan hídon a forgalom folyamatos. A csúcsidőszakokban azonban a rendőrök - ha szükséges és azt szolgálati feladataik engedik - átveszik az irányítást és kivezetik a 43-as főút forgalmát a városból - tette hozzá a hadnagy.

A Belvárosi híd elavult dilatációs elemeinek cseréje miatt szükséges rekonstrukció szombaton kezdődött meg. Augusztus 1-jéig részlegesen zárják le a hidat, ekkor félpályás útzár mellett csak a tömegközlekedési és a megkülönböztető jelzéseket használó járművek közlekedhetnek az úton. Augusztus 1-jétől 9-ig teljes lesz az útzár, a tömegközlekedést is a Bertalan hídra terelik, majd augusztus 18-ig újra félpályás lezárás következik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását