2024. április 24. - György

"Falat húzni" a Jobbik elé?

Minden demokrata erőnek közösen kell fellépnie és "falat húznia" a Jobbik elé - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. július 21. kedd 13:35 - HírExtra
Kerék-Bárczy Szabolcs közölte: miközben politikai konszenzus alakult ki a magyar parlamenti pártok között a szlovák nyelvtörvénnyel kapcsolatban, pozícióikat súlyosan rombolja a Jobbik tevékenysége. Ezt azzal magyarázta, hogy a Jobbik állandó hivatkozási alapot biztosít a szlovákiai kormánypártoknak, hogy folyamatosan ujjal mutogathassanak Magyarországra, mert itt is van egy EP-képviselettel rendelkező csoport, amely mások kirekesztésére és az irredentizmusra építi politikáját.

Az MDF ezért kezdeményezi, hogy a demokrata magyar EP-képviselők egy nemzetközi sajtótájékoztató keretében nyilvánítsák ki: Magyarország mélyen elítéli azokat az erőket, amelyek lábbal tiporják a jogszabályokat és félelemre adnak okot.

Kijelentette: a Jobbik "akkor lépte át végleg a Rubikont", amikor kiálltak a jogszerűen feloszlatott Magyar Gárda mellett, támogatták annak újraalapítását és elítélték a független magyar bíróság döntését. Az MDF véleménye szerint példátlan Európában, hogy létezik egy olyan társadalmi támogatottsággal rendelkező politikai csoport, amely fellép a bíróság ítélete ellen.

Úgy fogalmazott, a magyarság jórészt a Jobbiknak köszönheti, hogy Szlovákiában a jövőben is táptalajra lel a szélsőséges gondolkodás, a magyarellenes kirekesztő gondolatok és politika, valamint olyan helyzet állhat elő, hogy a szlovák miniszterelnök kikérheti magának, hogy figyelmeztetik őt és kormányát az Európai Unió alapelveinek, az Európa Tanács határozatainak betartására.

Kerék-Bárczy Szabolcs azt mondta, meg kell mutatni, hogy léteznek egyezményes normák, európai alapelvek, amelyeket senki nem tiporhat lábbal.

Emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlamentben a korelnök, a szélsőjobboldali Jean-Marie Le Pen nem nyithatta meg az első ülést, hanem a leköszönő elnök. Véleménye szerint ez is mutatja, hogy az Európai Parlamentnek van egy egészséges védelmi reakciója és éppen erre kíván apellálni az MDF.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pandur58
2009. július 21. 17:53
Miért a jobbikkal mire megyünk? Vesznek mindenkinek
díszmagyart?Én ő nélkülük is igaz magyarnak tartom magam!Tényleg,mi hasznát vesszük a jobbiknak?Kirekesztik őket minden honnan,ahol felelős emberek ülnek.Az EP-ben vaj mire mennek.Hogy semmire az biztos.Támadják őket rendesen,de nembaj
hadd szokják.
Phil Ivey
2009. július 21. 15:55
Az MDF meg "befalazhatná" már magát egyszer és mindenkorra, ahelyett hogy a Jobbikkal foglalkozik.
drew2
2009. július 21. 15:23
megint egymás torkának esünk... szép...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását