2024. május 18. - Erik, Alexandra

Iszapkatasztrófa: Somlószőlősre járnak majd a devecseri lurkók

Somlószőlősre járnak majd iskolába szerdától a devecseri gyerekek; erről hétfőn este a Gárdonyi Géza Általános Iskolában megtartott szülői értekezleten döntöttek.
2010. október 12. kedd 08:02 - HírExtra
Kicsit tartott az összejöveteltől az iskola igazgatója, Eszterhainé Fatalin Ilona, de - mint mondta - "békés és együttműködő" volt a vörösiszapömléstől sújtott város lakossága; az értekezleten mintegy 150 szülő jelent meg.

A szülők és pedagógusok úgy döntöttek, hogy a közeli Somlószőlős iskolaépületének üresen álló részébe járjanak szerdától a devecseri gyerekek - mondta az igazgató, megjegyezve: felmerült ugyanis lehetőségként Ajka, sőt a zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum is. Ha a tisztiorvosi szolgálat is alkalmasnak minősíti kedden a somlószőlősi helyiségeket, akkor szerdán megkezdődik a devecseri gyerekek tanítása - tette hozzá.

Az igazgató közölte a szülőkkel, hogy amelyik tanuló szerdától nem jár iskolába, annak a távollétét igazolatlan mulasztásnak veszik. Ennek ellenére maga az igazgató is bizonytalan, megjelennek-e a gyerekek szerda reggel az iskolában, s úgy fogalmazott: "reméli, hogy az iskola 380 tanulójának legalább a fele, vagy több mint a fele megjelenik".

A tanulókat buszokkal szállítják szerdán reggel Devecserből a közeli Somló menti faluba, ott teljes ellátást kapnak, majd délután visszautaztatják őket Devecserbe. Mint mondta: busz megy a pusztamiskei és a borszörcsöki gyerekekért is, ugyanis e két faluból a devecseri iskolába járnak az iskolakötelesek.

Az igazgató hangsúlyozta: "most szanaszét vannak a gyerekek", többen más településekre költöztek el a szülőkkel. A tanárok napok óta a kármentesítésen dolgoznak, de szerdától visszatérnek a hivatásuk gyakorlásához - mondta Eszterhainé Fatalin Ilona. Megjegyezte azt is, hogy az iskolájukban egyelőre "harctéri állapotok" vannak, de gőzerővel tart a takarítás, a helyreállítás, s szerinte 2-3 hét múlva már ismét a "Gárdonyi Gézában" tanulhatnak a devecseri diákok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását