2024. május 8. - Mihály

Nemzetközi szinten is sikeresek vállalkozásaink

Magyar vállalatok vezetik a csütörtökön közzétett regionális társadalmi szerepvállalási (CSR) Top100 listáját, amely a közép- és kelet európai régió legnagyobb árbevétellel rendelkező vállalatait rangsorolja CSR teljesítményük alapján.
2009. július 16. csütörtök 20:20 - HírExtra
Az első négy helyre a Magyar Telekom, az OTP Bank, a Mol és a Tiszai Vegyi Kombinát került. A Magyar Telekom 79 százalékos teljesítménnyel mind a magyarországi, mind pedig a regionális CSR listán az első helyre került. A Braun and Partners Network CSR 24/7 kutatása az érintettek számára elérhető információk alapján mérte a vállalatok teljesítményét a társadalmi szerepvállalás terén.

Az átláthatóság és kommunikáció, a vállalatirányítás, az "érintetti" kapcsolatok, a környezeti felelősségvállalás, a gazdasági felelősségvállalás, szempontjából. a társadalom és az emberi erőforrások. A szakemberek a közép és kelet- európai régió négy országát vizsgálták, Bulgária, Lengyelország, Magyarország és Románia 25-25 legnagyobb árbevétellel rendelkező vállalatát elemezték, beleértve a három legnagyobb bankot és két legnagyobb biztosító társaságot. Az eredmények a magyar vállalatok vezető pozícióját mutatják, őket követik sorrendben a lengyel, a román és a bolgár vállalatok.

A Top100 vállalat szektorai közül a telekommunikáció érte el a legjobb, 34 százalékos átlageredményt, melyet 26 százalékkal a pénzügyi szolgáltatók, illetve az energia és közszolgáltatás cégei követnek - olvasható a Braun and Partners Network MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mind a regionális, mind a magyarországi lista első helyét a Magyar Telekom szerezte meg 79 százalékos eredménnyel, a MOL 73 százalékot, az OTP 71 százalékot, a Tiszai Vegyi Kombinát 70,8 százalékot ért el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását