2024. május 6. - Ivett, Frida

Még kitart a világ gabonakészlete

Az előre jelzettnél kisebb lesz ugyan a világ idei gabonatermése, azonban a jelentős készleteknek köszönhetően elegendő mennyiség áll majd rendelkezése - közölte csütörtökön az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).
2009. július 16. csütörtök 11:40 - HírExtra
A világ gabonatermése várhatóan 2,209 milliárd tonnára, az előző évihez képest 3,4 százalékkal esik vissza 2009-ben - közölte a FAO, amely tízmillió tonnával csökkentette korábbi előrejelzését. A csökkenés oka részben az, hogy az előző szezon áresése után a gazdák kisebb területen vetettek gabonát. A termeléscsökkenés ellenére a világ gabonakészlete várhatóan a tavalyihoz hasonlóan alakul a jelentős készleteknek köszönhetően.

Az előrejelzés szerint a szezon végére (2010) a készletek 1,3 százalékkal, 517,2 millió tonnára csökkennek.

A FAO jelentését azután tették közzé, hogy a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország legutóbbi csúcstalálkozóján arról döntött, hogy három év alatt 20 milliárd dollárt szán a szegény országok mezőgazdasági beruházásainak felgyorsítására és az éhínség elleni küzdelemre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását