2024. május 2. - Zsigmond

A hazai dzsesszélet krémje egy helyen

A Veszprém megyei Taliándörögdön rendkívül gazdag programsorozattal várják az érdeklődőket július 31. és augusztus 9. között: a Dörögdi Fesztivál 23 helyszínén 10 nap alatt több száz rendezvényt tartanak, s valamennyi ingyenes lesz - tájékoztatta Kajdi István, a község polgármestere az MTI-t.
2009. július 15. szerda 14:23 - HírExtra
A település vezetője hangsúlyozta, hogy hagyományteremtő szándékkal hozták létre a Dörögdi Fesztivált, s ezzel az elnevezéssel akkor is megrendezik majd, ha a Művészetek Völgye a jövőben ismét "beindulna". Kajdi István elmondta, hogy a művészek ingyen vagy jelentős kedvezménnyel vállalták a fellépéseket.

A gazdag programkínálatból is kiemelkedik a XIII. századi gótikus műemléknél, a Klastromnál rendezendő dzsesszfesztivál, amelyen 10 nap alatt fellép a hazai dzsesszélet színe-java - tájékoztatott a polgármester.

Elmondta: a Dörögdi Fesztiválra újra összeáll a CSÉB 80, koncertezik Babos Gyula, Zsoldos Béla, Oláh Kálmán, Kőszegi Imre, Harcsa Veronika, Bori Viktor, Berki Tamás, Balázs Elemér, ott lesz a Bárdos Deák Ágnes és Másik János nevével fémjelzett Bardo, a Borbély Műhely, a Kalimutu Jazz Band Váci Eszterrel, a Fekete Kovács Quintett, az Ávéd-Fenyvesi, valamint a Bágyi Balázs Quartett, a Szakcsi Jr. Trio, László Attila és barátai, a Magyar Jazz Quartett, a Mirrorworld és Dés László, s a Babos Projekt Special.
Fellép Taliándörögdön Müller Péter Sziámi, Hobo, Dolák-Saly Róbert, Tolcsvay László és a Ghymes együttes is.

A Klastrom kocsmában több este is stand-up színház lesz, mások mellett fellép Szőke András, Badár Sándor, Bödőcs Tibor, s ugyanitt retro filmklub is működik majd, ahol Szomjas György filmrendező alkotásait láthatják az érdeklődők - tájékoztatott a polgármester.

Elmondta: számos kiállítás is nyílik a faluban - például láthatók lesznek Balla Demeter Kossuth-díjas fotográfus alkotásai -, rendeznek író-olvasó találkozót is, továbbá színházi előadások, drámajátékok láthatók majd a közösségi házban.

Megrendezik a tűzoltósági és rendészeti nyílt napot, de kiállításokkal, rendezvényekkel "jelentkeznek" a környezetvédők is. Minden nap lesz házi kenyérsütés és népi konyha is, a kugliversenyek fődíjaként pedig egy személyautót kap a győztes.

Szőke András, a településen élő filmrendező minden nap tart osztályfőnöki órát és tárlatvezetést az Ősök és Esélyek Házában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását