2024. május 18. - Erik, Alexandra

Összeomlik az egészségügyi ellátórendszer?

Ősz közepére összeomlik az egészségügyi ellátórendszer, mert az új finanszírozási rendszer miatt a kórházak nem lesznek képesek "talpon maradni" - mondta Nagy Kálmán, a KDNP szakpolitikusa keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. július 14. kedd 12:20 - HírExtra
Mint mondta: Székely Tamás egészségügyi miniszter "papagájként hajtogatja", hogy több pénzt kapott az ellátórendszer, de a költségek "irreális" növekedése miatt ezen forrásoknak nincs jelentősége, és a kórházak az ország minden részéről arról számolnak be, hogy kevesebb finanszírozásban részesültek, ami - ahogy a politikus fogalmazott - már a minimumra sem elég.

Az egészségügy mély válságban van, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy sorra alakulnak a szakmai érdekvédelmi szervezetek - mondta.

Nagy Kálmán feltette a kérdést, hogy ilyen helyzetben hogyan érezhetik magukat biztonságban a betegek.

Az ellátórendszer folyamatosan deficites, és az ország lemaradásban van az ellátás és az egészségtudomány területén is, ennek pedig komoly következményei lesznek - figyelmeztetett az Országgyűlés egészségügyi bizottságának tagja.

Véleménye szerint az egészségügyi miniszter orvosszakmailag nem lát rá a rendszerre, az intézmények pedig nagyfokú bizalmatlansággal tekintenek a szaktárcára.

Kijelentette: az Egészségügyi Minisztériumnak nincs szakmai-tudományos koncepciója, és ebben csak egy politikai fordulat hozhat változást.

"Magyarországon nem lehet az egészségügyi változásokat megoldani a jelenlegi kormányzat szintjén. A változásnak együtt kell járni egy politikai rendszerváltozással, egyébként új koncepciót, új megoldásokat ez a kormány ezzel a miniszterrel képtelen felvázolni" - fejtette ki Nagy Kálmán keddi sajtótájékoztatóján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

black
2009. július 14. 13:43
Az a mérhetetlen pocsékolás, ami az EÜ.-ben van felháborító (Ti.az a sok-sok paralel vizsgálat, amit végeztetnek az orvosok)! Egy napos labor, -CT leletet nem fogadnak el, és egyéb hasonló anomáliák viszik az ország pénzét. A tisztelt politikusainknak ezzel kéne foglalkozni, nem egymás **szogatásával!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását