2024. május 17. - Paszkál

Holnap startol a Hegyalja Fesztivál

Szerdán kezdődik a Hegyalja Fesztivál a világörökség részeként jegyzett, lenyűgöző szépségű Tokaj határában; az ötnapos rendezvényen több mint 210 koncert várja a szórakozni, bulizni vágyókat.
2009. július 14. kedd 10:25 - HírExtra
A Hegyalja a régió legjelentősebb zenei eseményéből az elmúlt években Magyarország meghatározó nyári fesztiváljává nőtte ki magát: szervezői nem csak élvonalbeli előadókat hívnak meg évről évre, de a fesztivál környezettudatos gyökereit sem hagyják feledésbe merülni.

A szervezők beszámoltak arról, hogy szerdától vasárnapig Tokaj határában hallgathatják a hegyaljások a hazai kedvenceket, valamint a metál, a rock és persze az elektronikus szcéna legizgalmasabb nemzetközi előadóit. Egyebek mellett a Basement Jaxx-szel, a Machine Headdel, a Finntrollal, a Testamenttel, a Transglobal Undergrounddal, az Ignite-tal, Roni Size-zal és a Faithless-szel találkozhatnak a résztvevők, de a hazai előadók sem hagyják ki a tízéves rendezvénysorozatot.

A szervezők felhívták a figyelmet: várakozásaikat alátámasztani látszik, hogy tavalyhoz képest már most többen váltottak jegyet a Hegyaljára. A válság hatására ugyanis érezhetően nőtt a kereslet a belföldi nyaralások iránt. A rendezők szerint mivel a Hegyalja az országban az egyetlen olyan zenei fesztivál, amely az izgalmas környék, a rengeteg zöld és a Tisza-part okán valódi nyaralás is egyben, azok, akik nem akarnak lemondani sem a nyaralásról, sem a fesztiválélményről, a Hegyalját választják.

A tízéves fesztivál első évében három színpadon alig 9 ezer fős közönség előtt zajlottak a programok. Tavaly már több mint 65 ezren buliztak, idén - a tizedik születésnap okán - 10 színpad programjaival legalább 70 ezer fesztiválozót várnak a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását