2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szánalmas figyelemelterelésről beszél a Fidesz

A szocialisták akár ügyeket is gyártanának csak azért, hogy eltereljék a figyelmet a Gyurcsány-Bajnai-korszak letartóztatott, valódi ügyekbe keveredett polgármestereiről.
2009. július 13. hétfő 13:46 - HírExtra
Az ellenzéki képviselő annak kapcsán reagált, hogy kiváló úttörő emléklapot és egy "útiköltségek" gyűjtésére szolgáló perselyt adott több baloldali ifjúsági szervezet Kövér Lászlónak, a Fidesz választmányi elnökének hétfőn Budapesten.

Galba-Deák Ádám, a Demokratikus Hálózat elnöke sajtótájékoztatón elmondta, az oklevelet a fóti ügy kapcsán azért adományozzák a fideszes politikusnak, mert "a jó úttörő ott segít, ahol tud". Az elnök közölte, a napokban nyilvánosságra került hangfelvételen egy fóti prominens fideszes politikus felhívott egy, "szintén a Fideszhez közeli embert", és elbeszélgettek arról, hogyan kellene megegyezni a pályázati pénzekről. Hozzátette: ezen a beszélgetésen felmerül Kövér László neve is, aki - mint mondták - majd segít megoldani a problémákat.

Cser-Palkovics András közleményében nyilvánvaló provokációnak és "szánalmas figyelemelterelési" kísérletnek nevezte a szocialisták hétfői akcióját.

Úgy fogalmaz: az "MSZP zsugorodik és radikalizálódik, kétségbeesésükben pedig semmilyen eszköztől nem riadnak vissza". Akár ügyeket is gyártanának csak azért, hogy eltereljék a figyelmet a Gyurcsány-Bajnai-korszak letartóztatott, valódi ügyekbe keveredett polgármestereiről, valamint az offshore politikusok korszakáról - teszi hozzá az ellenzéki képviselő.

Fábry Béla, Fót szocialista alpolgármestere múlt hétfőn jelentette be: ügyészségi bejelentést tett a település KDNP-s polgármestere, Mádly Zsolt, aki a Fidesz támogatásával indult a polgármester-választáson, egy előkerült titkos hangszalag miatt, amely egy 300 millió forintos útfejlesztéssel kapcsolatban a korrupció gyanúját veti fel.

Elmondta, hogy a két - egy fideszes és egy szocialista - képviselő postaládájába bedobott hangfelvétel szerint a munka elnyerésére pályázó, az önkormányzat tulajdonában lévő építőipari kft. vezetője, a cég fideszes felügyelő bizottságának elnöke és egy jogász - mindhárman pápaiak - arról beszélgettek, miként lehetne a beruházáson belül többletforrásra szert tenni. Ennek lényege, hogy a munkát alulértékelnék, majd a pótmunkáért felvett pénz - hozzávetően 30 millió forint - egy részét maguk között osztanák el. A felvételen elhangzott az is, hogy baj esetén "Kövér Lacihoz lehet fordulni" - mondta az alpolgármester.

Az MDF csütörtöki közleményében idézett hanganyag szerint az egyezkedés így hangzik: "ebben érdekeltté tudnánk téged tenni, vagy én téged érdekeltté teszlek, hogy milyen úton-módon, azt még megbeszéljük (...) . A lényeg, hogy ezt le kéne pótmunkázni" (...) "a végén kellett hozzá Kövér Laci, de azért elintéztük" (...) "honorálunk már mindenkit, a Hír TV-től kezdve a Lánchíd Rádión át, mindenkit".

Az ügyben tettlegességre is sor került Mádly Zsolt és Fábry Béla között, akik kölcsönösen feljelentették egymást.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását