2024. április 28. - Valéria

950 millióért bérel járműveket a BKV

Járműflottát bérel a BKV a Porsche Leasing Kft.-től 950 millió forintért, a közlekedési társaság így fiatalítja belszolgálati járműparkját - tudta meg pénteken az MTI.
2009. július 10. péntek 13:05 - HírExtra
A BKV 159, 3,5 tonnánál nem nehezebb személy- és tehergépjárművét adja el a lízingcégnek, amely ugyanennyi, de új járművet biztosít a BKV-nak tartós bérleti konstrukcióban. Ennek célja a gépkocsiállomány részleges megújítása és cseréje - közölte az MTI megkeresésére a BKV.

Az autókat a közlekedési társaság 48 hónapos futamidőre veszi igénybe havi 20 millió forintért, az összköltség tehát 950 millió forint. Ebbe beletartozik a bérleti díjon kívül a többi között a gépkocsikkal kapcsolatos összes flottakezelési szolgáltatás, így a teljes körű karbantartás és javítás, a teljes körű gumiellátás, a biztosítás és csereautó is.

A lízingszerződés kiírását azzal indokolták, hogy a BKV fő tevékenységének kiszolgálására használt járműpark elöregedett, vannak 15-20 éves és annál idősebb járművek is, amelyek - mint fogalmaztak - erősen kifogásolható műszaki állapotban vannak, s emiatt komoly nehézségeket okoz a feladatellátás.

A belszolgálati járművekkel a BKV a forgalmi és műszaki zavarelhárítást, az infrastruktúra karbantartását, javítását és a létesítmények üzemeltetését végzi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását