2024. május 19. - Ivó, Milán

Megkapják a végkielégítésre már kifizetett pénzt

Pályázati pénzként visszatérül az a 740 millió forint, amit a hevesi megyegyűlés korábban kifizetett a távozó egri kórházi dolgozók végkielégítésére - tájékoztatta a megyegyűlés alelnöke szerdán az MTI-t.
2009. július 8. szerda 20:11 - HírExtra
Az Önkormányzati Minisztérium honlapján szereplő adatok szerint a Heves megyei önkormányzat pályázat alapján megkapta azt a 740 millió forintot, amelyet korábban végkielégítésként kifizetett azok számára, akik nem kötöttek szerződést a HospInvesttel, és távoztak az intézményből - közölte Merczel József.

Korábban 516 volt dolgozó végkielégítését, illetve az ehhez kapcsolódó járulékokat fizette ki az önkormányzat. A csoportos létszámcsökkentés támogatására szolgáló keretből származó pénz várhatóan július végén érkezik a megye számlájára - mondta Merczel József.

A HospInvest Zrt. 2008. november 1-jén vette át az egri kórház üzemeltetését. Ugyanakkor az intézmény akkori mintegy 1200 dolgozója közül 516-an nem írták alá a cég által felkínált munkaszerződést.

Utóbbiak végkielégítéssel távoztak a megszűnő önkormányzati intézményből.
Ugyanakkor a Heves Megyei Önkormányzat július 6-án úgy döntött, hogy várhatóan augusztusban felbontja a vagyonkezelői szerződést a csőd közeli helyzetbe került HospInvesttel, és egy önálló nonprofit gazdasági társaságot hoz létre az intézmény üzemeltetésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását