2024. május 3. - Tímea, Irma

Kovács Zoltán az Újpest utánpótlás-igazgatója

Kovács Zoltán, az Újpest FC labdarúgócsapatának korábbi válogatott játékosa lett az egyesület utánpótlás-igazgatója.
2009. július 8. szerda 15:10 - HírExtra
A klub szerdai sajtótájékoztatóján hivatalosan is bemutatott szakember megbízatása két évre szól.

"Tudatosan készültem erre a munkára, mert vezetőként szerettem volna a magyar labdarúgásban maradni, nem pedig edzőként" - mondta a 35 esztendős, játékosként 20-szoros válogatott csatár. "Nagyon örülök, hogy éppen Újpesten kezdhetem meg a vezetői pályafutásomat, nagy alázattal és izgalommal várom az utánpótlással kapcsolatos feladatokat."

Kovács hozzátette: a későbbiekben sem tudja elképzelni, hogy edzőként dolgozzon, vezetőként szeretne új értékeket teremteni a magyar futballban. Azt szeretné elérni, hogy a fiatalok büszkén viseljék az Újpest mezét.

Sallói István, a klub sportigazgatója szerint az utánpótlás terén változtatásokat terveznek az egyesületnél:

"Nagyobb hangsúlyt helyezünk a kiválasztásra, a tehetséges fiatalok felfedezésére. Olyan futballistákat fogunk keresni, akik alkalmasak arra, hogy a magyar bajnokság egyik élcsapatában szerepeljenek. Abban bízunk, hogy Kovács Zoltán segítségével minél több ilyen labdarúgót sikerül felkutatnunk."

Sallói megjegyezte, fejleszteni kívánják az utánpótlás-nevelés infrastruktúráját, Kovács pedig a nemzetközi kapcsolatok ápolásában és fenntartásában is tevékeny részt fog vállalni.

Kovács Zoltán tizenhat éves profi pályafutása során 428 bajnoki mérkőzésen 145 gólt szerzett, a válogatottban kétszer talált a hálóba. Karrierje során az Újpest mellett játszott a BVSC, az MTK, a Pécs, valamint a görög PAOK Szaloniki, a francia LB Chateauroux, és a kínai Sencsen Csienlipao csapataiban is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását