2024. április 27. - Zita

A részeg fesztiválozó fiatalok esete a kamerás mobillal

Jegyeket a zsebbe, néhány nélkülözhetetlen kelléket a hátizsákba, és irány a legközelebbi nyári zenei fesztivál! Ja, a mobiltelefont se hagyjuk otthon, mert akkor nem tudunk részt venni a mobilfilm-versenyen.
2009. július 8. szerda 17:59 - HírExtra
Emlékezhetünk rá, a fesztiválidőszak egyik legnagyobb sikere a KultúrPart által életre hívott dalverseny és fesztiválfotó pályázat volt. Most pedig itt a folytatás: ezúttal mobilfilm készítésére kérik a fiatalokat. A mobilfilm-verseny tehát elindult a Volt Fesztiválon, célja, hogy ezzel is bemutassák és népszerűsítsék a „fesztivállétet”, illetve hogy felhívják a figyelmet a népszerű kulturális eseményekre.

A filmkészítéssel persze még ráérünk, akár a Szigetet is megvárhatjuk vele. Az alkotásokat ugyanis augusztus 24-ig várják a szervezők, ráadásul rögtön négy kategóriában is: interjút készíthetünk kedvenc sztárunkkal, a szociálisan érzékenyebbek a fenntarthatóság jegyében készíthetik izgalmas kisfilmjüket, az inkább hagyományőrzői motivációval megáldott egyének a fesztiválok folklóreseményeit , míg a „tábortűz” kategória indulói akár közösen zenélő társaikat, akár önképzőkörök lelkes tagjait örökíthetik meg.

A vállalkozó kedvűek kisfilmjeit a KultúrPart oldalán és a YouTube-on lehet majd meglesni. A pályázat komolyságát pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy a végső sorrendről egy komoly szakmai zsűri dönt majd, a bírálók között találhatjuk majd Novák Pétert vagy Kalmár András rendező-operatőrt is.

Jaj, majdnem elfelejtettük a díjakat: a legjobb pályamunkákat felmutatók jutalma között lesz egy kétszemélyes bortúra, egy okostelefon, továbbá mostanában divatos workshop részvételt is lehet nyerni. Ezen felül a fenntarthatóság kategóriában nyertes filmeket bemutatják szeptember 25-én, a Fenntartható Napon is.

„Telefonálunk, internetezünk, fotózunk, zenét hallgatunk – ma már minden a mobilról szól. Miért is ne használhatnánk fel kulturális célra? A fiataloknak szóló pályázataink segítségével interaktívvá tesszük a fesztiválokat, s szeretnénk megjelenést biztosítani a legtehetségesebb művészek számára” – mondta Novák Péter a rendhagyó pályázatról.

A fesztiválozóknak pedig innen üzenjük, hogy ne lepődjenek meg, ha valamelyik esőáztatta, borgőzös-sörpárás fesztiválnapon egy-egy részeg fiatal „lekamerázza” őket a mobiljával…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását