2024. április 18. - Andrea, Ilma

Lesérült a magyar kalapácsvető, nem indul a VB-n

Gerincsérve kiújulása miatt nem vesz részt az augusztusi, berlini atlétikai világbajnokságon a diszkoszvető Fazekas Róbert.
2009. július 6. hétfő 21:40 - HírExtra
A hazai sportági szövetség (MASZ) hétfői tájékoztatása szerint a tavalyi, pekingi olimpián nyolcadik helyezett Fazekasnak múlt kedden súlyemelés közben megroppant a dereka, majd másnap még dobott vele, a lába azonban elkezdett zsibbadni, és a fájdalmai sem múltak el. A vizsgálatot követően bebizonyosodott, hogy a 15 éve már egyszer megműtött gerincsérve szakadt ki, ami annyit jelent, hogy a 2009-es szezon véget ért számára.

"Amikor megtudtam a pontos diagnózist, hogy gerincsérvem van, és nem lehetek ott a világbajnokságon, azt hittem, elsírom magam - idézte a MASZ közleménye Fazekas Róbertet. - Nagyon jól ment a dobás, kezdtem elhinni, hogy komoly szerep juthat nekem Berlinben. Egy percig sem gondolkozom azon, hogy befejezem. Jöttem már ki ennél nagyobb gödörből is. Egyeztettem a MASZ vezetőivel, a Haladás VSE ügyvezetőjével és persze fő támogatómmal, Czeglédy Csabával is. Kivétel nélkül mindenki biztosított arról, hogy nem engedi el a kezem, és segít felkészülni a jövő évi, barcelonai Európa-bajnokságra, hiszen most már csak az lebeg előttem."

A Haladás VSE világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok diszkoszvetője - akit a 2004-es athéni aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztottak - hároméves kihagyás után tért vissza, s lett nyolcadik a tavalyi ötkarikás játékokon. A szövetség tájékoztatása szerint az idei felmérések alapján jogosnak tűnt az elvárás, hogy Berlinben dobogóért küzdhet majd.
Az atlétát jövő kedden, Budapesten műti Varga Péter Pál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását