2024. május 19. - Ivó, Milán

Egy forintért vették meg Tatabánya csapatát

Az FC Tatabánya NB II-es labdarúgócsapatának amerikai tulajdonosa, David Altomare kivonul a tatabányai foci támogatásából és 95 százalékos üzletrészét egy forintért átadta az önkormányzatnak.
2009. július 6. hétfő 15:03 - HírExtra
Lévai Ferenc tájékoztatása szerint a város biztosítja a csapat működtetéséhez szükséges feltételeket, és az FC Tatabánya hétfőn megkezdte a felkészülést a következő idényre. A távozó ecuadori Octaviano Zambrano helyett P. Nagy László lesz a gárda vezetőedzője, munkáját Mátyus János játékos segíti. Az ügyvezető igazgatói feladatokat Bolla Krisztiánra bízzák, aki eddig technikai vezetőként dolgozott a kék-fehéreknél.

Az elnök elmondta, az önkormányzat társtulajdonost és támogatókat keres, de csak komoly elképzelésekkel és biztos anyagi háttérrel rendelkező partnerben gondolkodnak. A jövőre százéves tatabányai sportág mindekképpen képviseltetni szeretné magát az NB II-ben.

A Tatabánya FC-t működtető Sziget Foci Kft-ben korábban David Altomare és az önkormányzat fele-fele arányban vállalt részt a csapat finanszírozásából. Az önkormányzat többek között ingyenes létesítményhasználatot biztosított.

A csapat működtetésére a város idei költségvetésében 30 millió forint szerepel, de keresik a forrásbővítés lehetőségeit - mondta el Lévai Ferenc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását