2024. április 19. - Emma

Ráfázhatunk a télre

Az nem kérdőjelezhető meg, hogy mai napig tisztázatlan műszaki és számlázási problémák borzolják a távhőszolgáltatással kapcsolatosan a fővárosban immáron 5-10 éve a fogyasztók kedélyvilágát. Megdöbbentő azonban, hogy a tisztázatlan műszaki problémák tisz
2007. november 12. hétfő 10:59 - Hírextra
Nem lehet nem egyetérteni a változtatás legkisebb szándékával is ami a távhőszolgáltatás számlázását , mérését és a lakosság terheit évről évre növelő magas fűtésszámlák összegét illeti.
Egyetértett vele kényszerűen minden párt a sajtóközlemények szerint.

Több, mint meglepő azonban, hogy a lakosság folyamatos tartozás állományának növekedése nem jutatta el a FŐTÁV szakembereit,
hogy ne terjeszenek a politikusok elé éppen a lakosság kockázatát növelő megoldásmódokat!

Az önkormányzatok költségvetéseiben, az intézményi költségvetésekben hatalmas összeggel jelenik meg a távfűtés költsége.

Valakinek ezt szintén ki kell fizetni!

Történik mindez akkor, amikor még nem zárult le az aktuális hivatalos ombudsmanni vizsgálat a távfűtő Művek mérőórái körül felmerült hitelesítési és számlázási kérdések körül?!

Különös aggodalomra ad okot, hogy a több civilszervezet által kezdeményezett ezen kérdésekre is kiterjedő együttműködés
és közös média fellépés várat magára.

Holott a problémafelvető civilek a Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete, az őket támogató Élhető Nagyvárosok Egészséges Környezet Országos Egyesület külön személyes képviselettel indítványozta mindezt,
a tudományos élet bevonásának igényével!

Többen a fogyasztóvédelem iránt érzékenyebb szakemberek és politikusok közül már felemelték szavukat az ügy jelentősége okán.

Az MSZP országgyűlési képviselője Szanyi Tibor érzékeltette megoldások szükségesek.

Hasonlóan a lakosság és közintézmények érdekében a költségcsökkenés megalapozása érdekében Országbíró Zoltán fogyasztóvédelmi szakpolitikus jelezte nemcsak , mint szakember, de fidesz tagként is újragondolás és határozott koncepció kialakítása szükséges ezen a területen.

A településfejlesztési koncepció részeként is érdemes átgondolni
a korszerű távfűtés minden kérdését a fővárosban és településenként -mondta Országbíró Zoltán egy a településfejlesztési minisztérium döntéselőkészítőivel folytatott érdekvédelmi és civilkapcsolati egyeztetés után.

A vidéki városok egyik időzített szociális bombája a távhőszolgáltatással kapcsolatos vállalkozói tartós szerződések, amelyek némely városban rendkívűl figyelemreméltóak!

A kockázat tehát élő és pénztárcába hatoló.

Ha mindezt egy kemény tél megtetézi újra emelkedhet a végrehajtott lakástulajdonosok már a 2007.évben is rendkívűl magas száma.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását