2024. május 13. - Szervác, Imola

Drágulnak a fürdőbelépők

Az áfa emelése miatt júliustól az állandóan üzemelő fővárosi fürdőkben 100-200 forinttal emelték a belépők árát, a pluszpénzt azonban "el is viszi" a cégtől az állam - nyilatkozta a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az MTI-nek.
2009. július 2. csütörtök 21:40 - HírExtra
Ferenci Tibor elmondta, hogy az elmúlt hetek rossz időjárása több mint 150 millió forint bevételkiesést okozott a társaságnak, amelynek jelentős többletkiadásai származhatnak a Duna magas vízállása miatti védekezéssel összefüggésben. Az árvíz az összes Duna menti strandot érinti, s mivel ezeken nincsenek olyan átemelő berendezések, amelyekkel meg tudják oldani a szennyvízelvezetést, be kellett zárni a Margit-szigeti Palatinus strandot.

A cégvezető azt reméli, hogy a hétvégén várható kánikula idejére ismét meg tudják nyitni a Palatinust.

A strandszezont érintő újdonságok közt Ferenci Tibor szólt arról, hogy korábbi kezdeményezése alapján a jövő héten megnyílik a dunai uszálystrand, a Március 15. térnél. Újdonság az is, hogy javaslatára rövidesen a Gellért fürdőben színházi előadások kezdődnek.

A Magyar Turizmus Zrt. Strandra Magyar! nyári akciójához a fővárosi önkormányzat fürdőcége azért nem csatlakozott, mivel ezáltal jelentős bevételtől estek volna el. Az akció keretében ugyanis június 27. és július 5. között akár minden nap felkereshetik az akcióban érintett strandokat azok, akik kifizetik az egyszeri ezerforintos belépődíjat. Eközben pedig például a Palatinuson vagy a Dagályon kétezer forint körül van egy jegy ára.

Ferenci Tibor kitért arra is, hogy ütemterv szerint halad a cégnél elhatározott kiszervezési folyamat. Ezáltal költséghatékonyabban működhet a társaság - jegyezte meg. Hozzátette, ugyancsak jól haladnak az új elektronikus beléptető rendszer bevezetésével összefüggő előkészületek is, s várhatóan még idén megkezdhetik a rendszer kiépítését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását