2024. március 29. - Auguszta

A magyar egyház tiltakozik Manson fellépése ellen

A Győri Egyházmegye soproni és Sopron környéki templomokra kifüggesztett plakátokon tiltakozik a szerinte sátánista előadó, az amerikai Marilyn Manson fellépése ellen. Az amerikai Marilyn Manson koncertje a szerdán kezdődő, négynapos soproni Volt fesztivál programján szerepel.
2009. július 1. szerda 06:19 - HírExtra
Az egyházmegye álláspontját fejezi ki a tiltakozó plakát szövege - mondta J. Kovács Andrea sajtóreferense az MTI érdeklődésére kedden.

A plakáton az olvasható, hogy Manson koncertje alkalmat ad a keresztények elleni gyűlöletkeltésre és az egyház, valamint szentségei gyalázására. Ezért felszólítja a híveket, hogy imádsággal és böjt felajánlásával könyörögjenek a gyűlöletkeltőkért és a megtévesztettekért.

A közönséget jelentős mértékben provokáló amerikai énekes és előadó 1969-ben született Ohioban, Brian Warner néven. Művésznevét félig Marilyn Monroe színésznőtől, félig a tömeggyilkos Manson-tól vette. A hetedik albumával turnézó sztár zenéjét a "shock-metal" kategóriába sorolják.

Marilyn Manson négy évvel ezelőtti budapesti koncertje előtt a Keresztény Közéleti Akadémia, illetve Szikora Róbert szervezett imádságot és szentmisét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását