2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz: Megvágják a közszférát

Éppen július 1-jén, a köztisztviselők napján lép hatályba az a kormányrendelet, amely a közszférában úgy szünteti meg az eddigi, maximum 15 ezer forint összegű keresetkiegészítést, hogy a kifizetést jövedelemhatárhoz köti - közölte Bernáth Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője.
2009. június 30. kedd 15:42 - HírExtra
Ez az intézkedés - amely egyik kereseti kategóriába tartozó alkalmazottra sincs semmilyen kedvező hatással - július elsejétől a közszféra több mint 700 ezer dolgozóját érinti - mondta az ellenzéki politikus.

A rendeletet ismertetve Bernáth Ildikó kifejtette: szerdától bruttó 131 ezer forint alatt a fizetés egytizenketted része jár keresetkiegészítésként, 131 és 149 ezer közötti bruttó fizetésnél maximum bruttó 10.917 forint (nettó 6.050), míg 149 ezer forint felett teljesen megszűnik a kiegészítés.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy a 13. havi fizetést utoljára 2007-ben fizették ki a közszférában, tavaly egytizenketted részben építették be a keresetekbe ezt a juttatást. Idén teljes egészében megszűnt, és helyette vezették be a legfeljebb 15 ezer forintig kifizethető keresetkiegészítést. Most azonban ez is megszűnik úgy, hogy jövedelemhatárhoz kötik a kifizetést - tette hozzá.

"Megszűnt a 13. havi fizetés, erre az évre befagyasztották a reálkereseteket, és most még a keresetkiegészítés is megszűnik, illetve jelentős mértékben csökken" - összegezte Bernáth Ildikó, hangsúlyozva: a köztisztviselők szerdán, a köztisztviselők napján ezt kapják "ajándékba" a szocialista kormánytól. Hozzátette azonban, hogy nemcsak őket, hanem az egész közszférát érinti a változás.

Nyaralás és iskolakezdés előtt, augusztusban fognak először szembesülni a közszféra dolgozói azzal, hogy ismét elvettek tőlük valamit - mutatott rá a fideszes politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

banhegyi
2009. június 30. 17:02
Miközben mindenhol megszorítások vannak, a kórházaknak nem jut elég pénz, akkor nem kéne átlagfizetésért ünnepelgetni, mert ez is milliárdokba kerül az országnak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását