2024. május 10. - Ármin, Pálma

Irán kegyes?

Az iráni rendőrség még vasárnap szabadon engedett a brit nagykövetség őrizetbe vett nyolc helyi alkalmazottja közül "néhányat". Az iráni hatóságok az elnökválasztás utáni zavargásokban való tevékeny részvétellel vádolják a vasárnap őrizetbe vett követségi dolgozókat.
2009. június 29. hétfő 09:05 - HírExtra
Golam Hoszein Mohszeni-Edzsei, a hírszerzési és biztonsági ügyek minisztere nem közölte, hogy hány embert engedtek el. Megismételte viszont, hogy Teherán álláspontja szerint a brit nagykövetség "kulcsszerepet játszott a közelmúltbeli zavargásokban a tömegtájékoztatási eszközök, valamint személyzete révén".

Kijelentette, hogy a nagykövetség küldte el alkalmazottjait a tüntetésekre "információk gyűjtésére és bizonyos eszmék terjesztésére a tüntetők és a társadalom körében".


David Miliband brit külügyminiszter néhány órával korábban teljességgel elfogadhatatlan üldözésnek és megfélemlítésnek minősítette a nagykövetség alkalmazottainak őrizetbe vételét, és követelte azonnali szabadon bocsátásukat.

Gordon Brown brit miniszterelnök kedden jelentette be, hogy Nagy-Britannia kiutasít két iráni diplomatát, miután Teherán előzőleg ugyanezt tette két brit diplomatával. A brit nagykövetség első és másod titkárának - akiket belügyekbe való beavatkozással vádolt meg a teheráni vezetés - hétfőn kell elhagynia Iránt. Az iráni külügyminisztérium közölte, hogy Teherán fontolóra veszi a Nagy-Britanniával fenntartott kapcsolatok alacsonyabb szintre süllyesztését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását