2021. november 27. - Virgil

Ezrek előtt zenélhetnek külföldön Kispálék

A Kispál és a Borz először muzsikál külföldön több ezer ember előtt; az alternatív zenekar a stuttgarti főtéren, a Kultúrák Nyári Fesztiválja keretében szerdán este lép dobogóra.
2009. június 29. hétfő 22:21 - HírExtra
Lovasi András, a zenekar vezetője az MTI-nek hétfőn elmondta: ritkán játszanak külföldön, évente talán egy alkalommal, akkor is klubokban, kivéve a határon túli magyarlakta vidékeket. Ilyen központi helyen, mint Stuttgart főtere, ahol az ingyenes koncertre több ezer ember kíváncsi, még nem is játszottak. Az énekes-basszusgitáros hozzátette: ilyen helyen nagyobb a kihívás, de nagyobb a siker is, mintha alternatív klubban lépnének fel.

Várakozása szerint a koncerten Stuttgartban sok lesz az érdeklődő, de kevesebb az értő; "vakrepülés lesz" - fogalmazott Lovasi András. Igyekeznek jó minőségben előadni programjukat és bár technikai lehetőségük nem lesz arra, hogy a dalok szövegeit kivetítsék, de a konferálásban röviden összefoglalják a mondanivalót.

Az együttes - amelynek Lovasi mellet Kispál András (gitár), Dióssy D. Ákos (billentyűs hangszerek) és Mihalik Ábel (dob) a tagja - a stuttgarti szereplésen a második részben kiegészül a híres erdélyi prímásról, Varga Ferencről elnevezett Vonóstrióval: Szabó Attila és Pál István Szalonna prímással, valamint Kunos Tamás brácsással.

A Stuttgarti Magyar Intézet a német város kulturális fórumával közösen szervezte a Kispál és a Borz együttes fellépését, a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projektiroda támogatásával.

Lovasi András elmondta, hogy a pécsi székhelyű zenekar részt vesz az EKF propagálásában, mert javult a program kommunikációs helyzete a városban. Korábban a zenekar elutasította az EKF kulturális nagykövete státust.

A pécsi könnyűzenei kerekasztal lobbizik és valószínűnek látszik, hogy kevesebb pénzből, de megvalósítható lesz az eredeti program, amelyről tudósok, művészek, írók, zenészek írták meg elképzeléseiket - fejtette ki Lovasi András.

A Stuttgarti Magyar Intézet a Pécset bemutató rendezvénysorozatára meghívta a pécsi Bázis Kőszobrász Egyesület tíz művészét, alkotásaikból nyílik válogatott kiállítás pénteken Giorgio Pressburger magyar születésű olasz író, rendező, kulturális szervező beszédével.

Július 9-én, csütörtökön a Villányi Vonósnégyes - a Pannon Filharmonikusok művészeiből alakult zenekar - koncertjével zárul a Pécset bemutató rendezvénysorozat a stuttgarti intézetben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását