2024. április 26. - Ervin

Súlyos helyzetben kórház

Egymilliárd forintos hiánya lehet év végére a szekszárdi Balassa János Kórháznak, így elképzelhető, hogy az intézmény már nem tud bért fizetni a dolgozóknak szeptemberben - mondta a kórház igazgatója pénteken a Tolna megyei közgyűlés előtt.
2009. június 26. péntek 15:23 - HírExtra
Muth Lajos közölte: döntően az áprilisban bevezetett új finanszírozási rendszer miatt csökkennek az évi hétmilliárd forintos költségvetésből gazdálkodó kórház bevételei. Hozzátette: ugyanazért a teljesítményért májusban 70 millió forinttal kevesebbet kapott az intézmény, mint áprilisban.

A kórháznak mintegy 170 millió forintot jelent a közalkalmazottak ötszázalékos béremelése. Az áfaemelés és az infláció hatása körülbelül 120-130 millió forint, a kórház pedig ötszázmillió forinttal tartozik a beszállítóknak - mondta el az igazgató.

A kórház idén nem számíthat az egészségügyi kassza maradványára, amelyből 2008 végén 280 millió forintot kapott. "Valaminek történnie kell, az egymilliárd forintos mínuszt a kórház nem tudja kigazdálkodni" - fogalmazott Muth Lajos.

A fenntartó Tolna megyei önkormányzat közgyűlése pénteken felhatalmazta Puskás Imre elnököt (Fidesz), hogy kezdeményezzen tárgyalásokat az egészségügyi miniszterrel a finanszírozás átalakításáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását