2024. május 3. - Tímea, Irma

Tiltakozás kórházügyben

Fejér Megye közgyűlése csütörtöki ülésén a miniszterelnökhöz és az egészségügyi miniszterhez címezve, egyhangúlag elfogadott határozatban tiltakozott "a kórházakat ellehetetlenítő új finanszírozási struktúra bevezetése ellen" - közölte az MTI-vel a közgyűlés elnöke.
2009. június 25. csütörtök 17:41 - HírExtra
A közgyűlés egyben valamennyi kórházat, illetve fenntartójukat a tiltakozó kezdeményezéshez való csatlakozásra kérte fel - mondta Balogh Ibolya.
A közgyűlés fideszes elnöke úgy fogalmazott, hogy a kormányzati intézkedések az "ellehetetlenülés irányába sodorják a kórházakat és a fenntartókat."

Mint korábban már közölte az MTI-vel, a kormányzati intézkedések következményeként, akár 800 millió forinttal is csökkenhetnek a következő félévben a Fejér Megyei Szent György Kórház bevételei, ami miatt több kiadáscsökkentő intézkedés vált szükségessé.

Részmegoldásokkal - egyebek között az óraszámok csökkentésével, átszervezéssel, a műtéti számok csökkentésével - hosszú távon nem lehet megoldani a problémát - tette hozzá Balogh Ibolya.

Mint mondta, a helyzet kezelésére több kényszerintézkedést kell meghozni. Egyebek között át kell szervezni, s új konstrukcióban kell megvalósítani a szolgáltatásokat, s belső struktúra-átalakítás válik szükségessé. Az intézkedésekről július 10-én rendkívüli ülésen tárgyal majd a közgyűlés.

Bár korábban felmerült, hogy elkerülhetetlen lesz a létszámleépítés is, Balogh Ibolya most azt mondta, amíg van esély a kormányzati intézkedések megváltoztatására, ezt a lépést nem teszik meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását