2024. április 29. - Péter

Érmeket hozunk az öttusa EB-ről?

Négy - esetleg öt - érem megszerzésének reményében utazott el kedden reggel a magyar csapat a csütörtökön kezdődő lipcsei öttusa Európa-bajnokságra.
2009. június 23. kedd 09:58 - HírExtra
Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy a férfiaktól minden számban dobogós helyezést vár, a nőktől pedig azt, hogy egyéniben egy-két versenyző az első tíz között zárjon -, "s ha ez így lesz, csapatban az érem is összejöhet" -, a váltó pedig az első háromba kerüljön.

"A női keretben történt változás a korábban jelzetthez képest, Tóth Adrienn ugyanis a múlt héten vírusos fertőzéssel kórházban volt, több vizsgálaton átesett, helyére Cseh Krisztina ugrott be, ő lesz az egyéni induló" - fogalmazott a szakvezető.

A tavalyi, moszkvai kontinensviadalon a magyarok két-két ezüst-, illetve bronzérmet szereztek: második lett a Kasza Róbert, Tibolya Péter, Marosi Ádám összeállítású csapat a hagyományos versenyben, valamint a Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila, Máthé Vivien váltótrió, míg a dobogó harmadik fokára állhatott fel Kasza egyéniben, s ugyanő váltóban Marosival és Tibolyával.

Kasza ezúttal nem lehet ott az Eb-n, mivel a május eleji, budapesti Világkupa-versenyen megsérült, és bár azóta felépült, egyelőre erőt gyűjt, hogy az augusztusi, londoni világbajnokságon már bevethető legyen. A férficsapat így háromfős, az idén, az új versenyformában - a lövészettel kombinált futással zajló versenyeken - remeklő Marosi mellett Tibolya és Németh Róbert szerepelhet. Hozzájuk csatlakozhat a váltóra Demeter Bence, amennyiben egyikük megsérül. Marosi ebben az idényben három Vk-fordulón végzett dobogós helyen, Mexikóvárosban harmadik, Budapesten és Rómában pedig második volt.

A nőknél a tavaly őszi lovasbalesetét követően fokozatosan formába lendülő, olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsanna, valamint az idén Marosihoz hasonlóan Rómában ezüstérmes Gyenesei Leila, továbbá Kovács Sarolta és Cseh Krisztina utazott el Lipcsébe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását