2024. május 7. - Gizella

800 milliós visszaesés fél év alatt

Akár 800 millió forinttal is csökkenhetnek a következő fél évben a Fejér Megyei Szent György Kórház bevételei a kormányzati intézkedések következményeként; emiatt számos kiadáscsökkentő intézkedésre van szükség, több mint 200 ember elbocsátása is várható - közölte az MTI-vel kedden az intézményt fenntartó megyei közgyűlés elnöke.
2009. június 23. kedd 19:17 - HírExtra
Az új intézkedések szerint a betegellátásnak a múlt évihez viszonyított 70 százalékát finanszírozzák csak teljes költségtérítéssel, s a kórház gazdálkodását az áfaemelés miatti áremelkedések és a magasabb működési költségek is bizonytalanná teszik - írta közleményében Balogh Ibolya.

Tájékoztatása szerint az új finanszírozási rend miatt - bár a szükséges kapacitások megvannak - hosszabbak lesznek a Szent György Kórházban a várólisták, korlátozások várhatók, csúszni fog a tervezhető ellátások ideje.

"Ha a kormányzat, a szakminisztérium nem kap észbe, garantálni rövidesen csak a sürgősségi és az intenzív ellátást lehet." - fogalmazott a megyei közgyűlés elnöke.
Az adott helyzetben elkerülhetetlen több kényszerű kiadáscsökkentő intézkedés. A gazdasági egyensúlyteremtés végett egyebek között emelni kell egyes térítési díjakat, s elkerülhetetlen a kórház dolgozói létszámának jelentős, kétszáz főt meghaladó csökkentése.

Továbbá szükség lesz az ügyeleti létszámok és díjak mérséklésére, a háttérszolgáltatások, illetve a közreműködői, valamint a vállalkozói szerződések felülvizsgálatára is - közölte a közgyűlés elnöke.

Az elkerülhetetlen intézkedéseket azonban igyekeznek úgy formálni, hogy lehetőség minél kevésbé csökkenjen az egészségügyi szolgáltatások színvonala, a betegek érdekei pedig minél kisebb mértékben sérüljenek - fogalmazott a fenntartó önkormányzat vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását