2024. április 29. - Péter

Nahát! Dávid Ibolya nem Orbán kezét kérte meg

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint nem Orbán Viktor kezét kérte meg, hanem az MDF nyújtott kezet a Fidesz felé a szélsőségesek elleni összefogás érdekében - írta hétfői közleményében a pártelnök.
2009. június 22. hétfő 15:18 - HírExtra
Dávid Ibolya, az MDF elnöke szombaton, a párt országos gyűlése után mondta azt: a Fidesz és az MDF együttműködése elengedhetetlen abban, hogy a következő időszakban a szélsőjobb további erősödését meg tudják akadályozni.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfőn az MDF elnökének felvetésére azt mondta: "sose voltam még ilyen helyzetben, mindig én kértem meg a hölgyek kezét; még olyan nem volt, aki rám akarta volna magát erőltetni. Ez egy új helyzet. Szoknom kell."

Minderre Dávid Ibolya hétfői közleményében Orbán Viktornak válaszul azt írta: "valamit nagyon félreértett, hiszen én politikus és egyébként foglalt is vagyok, továbbá a viccek terén igényes. Nem az Ön kezét kértem meg, hanem az MDF nyújtott kezet a Fidesz felé a szélsőségesek elleni összefogás érdekében".

Dávid Ibolya a közleményben leírja: azt javasolják, hogy az MDF és a Fidesz hozzanak létre egy olyan, rendszeresen egyeztető munkacsoportot, amelyben a Fidesz és az MDF által delegált szakértők, szociálpolitikusok a szélsőséges erők térnyerésének visszaszorításáért, a szükséges, adekvát válaszok közös megtalálásáért dolgoznak.

Mint írta, nem ért egyet azzal az indoklással, mely szerint az adótörvények megszavazása miatt nem hajlandó a Fidesz a "kinyújtott kezüket" elfogadni. Már csak azért sem, mert társadalmi hatásait nézve súlyos különbség van aközött, hogy a Fidesz 2002-ben az MSZP-vel és az SZDSZ-el karöltve szavazta meg a 100 napos programot, és szavazott meg költségvetési módosításokat, valamint aközött, hogy az MDF ötéves kemény munka után elérte az örökösödési illeték eltörlését - teszik hozzá.

"Felelős, konzervatív, a hazáját szerető politikusként aggódom a szélsőjobboldal előretörése miatt" - fogalmaz. A választ pedig Magyarországnak a mérsékelt, európai jobboldali erők jelentik, a konzervatív MDF és a néppárti Fidesz - teszi hozzá.

A közleményben úgy fogalmaznak: a Magyar Demokrata Fórum már egyértelművé tette, hogy a mérsékelt, konzervatív utat választja. Dávid Ibolya szerint a Fidesz válaszút elé érkezett: "elzárkózásával a Néppárt által is elutasított szélsőjobboldal felé, vagy az MDF felé fordul".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kató-néne
2009. június 22. 15:30
Téboly-iboly néhányfős bandája próbál hatalomközelbe gebeszkedni.Igazán megkímélhetnék az országot ténykedésüktől,léha(sok adóforintba kerülő)politizálásnak álcázott szélhámosságaiktól,a többi ingyenélővel (önnmagukat országmentőnek hivő),köztörvényes bűnözővel egyetemben.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását