2023. december 2. - Melinda, Vivien

Orbán szerint ez jó

A csok plusz bevezetésével a gyermeket vállaló családok komoly segítséget kapnak az önálló otthon megteremtéséhez - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2023. október 27. péntek 09:21 - HírExtra

Orbán Viktor a brüsszeli Közmédia Központban készített interjúban azt mondta: a kormány családpolitikai megfontolásai mélyén az az egyszerű összefüggés áll, hogy "ha van gyerek, van jövő, ha nincs gyerek, nincs jövő".
    
A kormány legfontosabb feladatának a miniszterelnök azt nevezte, hogy segítse az embereket abban, hogy vállalhassak gyerekeket. Hangsúlyozta, a kormánynak nem dolga, hogy meggyőzze, rábeszélje az embereket a gyermekvállalásra, "ezt a komcsi propagandát" nem szívesen látná. Ehelyett az a feladat, hogy a kormány segítsen, hogy az emberek ne ütközzenek olyan akadályba, ami visszatartja őket a gyermekvállalástól.
    
Közölte: egy éve dolgoznak a 2024. január 1-jével bevezetendő új támogatási formán, ami a régi városi csokot váltja, alkalmazkodva a megváltozott pénzügyi körülményekhez, és a szerdai kormányülésen jóvá is hagyták az előterjesztést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását