2024. május 3. - Tímea, Irma

Berlusconi Tony Blairt látná elnökként

Silvio Berlusconi olasz kormányfő pénteken nyíltan lándzsát tört amellett, hogy Tony Blair volt brit miniszterelnök legyen az Európai Unió első elnöke.
2009. június 19. péntek 20:31 - HírExtra
Ha Írország is ratifikálja a lisszaboni szerződést, és az így hatályba lép, akkor nagyon fontos volna, hogy az EU tanácsa "legalább három évre" állandó elnököt kapjon - hangoztatta az olasz vezető az uniós tagállamok kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón. Szerinte a volt brit miniszterelnök "ideális személyiség" erre a posztra, amely karizmatikus politikust kíván. A jelenlegi gyakorlat értelmében az EU soros elnökségében félévente váltják egymást a tagállamok.

A lisszaboni szerződés által előirányzott állandó EU-elnök révén nagyobb hangsúlyt kapna az unió irányításában a folyamatosság.

Az elnök feladata volna többek között az Európai Unió csúcstalálkozóinak levezénylése és az EU képviselete külső partnerekkel szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását