2024. április 29. - Péter

Örömünnep a Lakersnél

Több tízezer szurkolónak mondott köszönetet szerdán az utcai parádéval ünneplő Los Angeles Lakers, amely megnyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) döntőjét.
2009. június 18. csütörtök 09:55 - HírExtra
A diadalmenet a gárda otthonául szolgáló Staples Centernél kezdődött, majd a játékosok és vezetők arany-lila emeletes buszokon tették meg a Los Angeles Memorial Coliseumhoz vezető, három kilométeres utat, miközben legalább százezren üdvözölték őket. A túra végén telt ház várta a hősöket a 93 ezer férőhelyes arénában, amelynek környékét idejében lezárták, nehogy tumultus alakuljon ki. Odabentről kitiltották az alkoholt, a táskákat, a palackokat, dobozokat és egyéb veszélyes tárgyakat is.

A történetének 15. bajnoki címét ünneplő együttes vezére, a döntő legjobbjává választott Kobe Bryant meghatottan szólt a tömeghez:"Érezzük a város energiáját! Újra és újra meg akarjuk ismételni ezt, úgyhogy jövőre is nekiveselkedünk! A magam részéről nyáron szabadügynök lehetnék, de hová is mennék? Ez az otthonom."

Az edzőként NBA-rekordot jelentő, tizedik bajnoki aranygyűrűjét begyűjtő Phil Jackson hozzátette: lenyűgöző a szurkolók lelkesedése és odaadása.

Ami a rendőrségi statisztikát illeti, néhány egyenruhásokat dobáló embert előállítottak, és mintegy 30-an kaptak bírságot, mert megálltak a sztrádán nézelődni. Az ünnepség kétmillió dolláros költségvetését fele részben a városháza, fele részben pedig a klub szponzorai állták.

A Lakers vasárnap 99-86-ra győzött az Orlando Magic otthonában a finálé ötödik meccsén, ezzel 4-1-re nyerte meg a párharcot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását