2024. május 28. - Emil, Csanád

A Fidesz úgyis leállítja az ingatlanadót?

A Fidesz továbbra is arra szólítja fel az MSZP-t és a kormányt, hogy álljon el az ingatlanadó bevezetésétől - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke kedden Budapesten, a pártja elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón.
2009. június 16. kedd 13:23 - HírExtra
Az ellenzéki politikus a pénzügyminiszter reggeli nyilatkozatára hivatkozva azt mondta, az az elképzelés kezd formát ölteni, hogy minden ingatlan után adót kell fizetni. Szerinte erről szól a pénzügyminiszter nyilatkozata és az SZDSZ egyik módosító indítványa is.

Hozzátette: az MSZP nem tudja az SZDSZ nélkül elfogadni az Országgyűlésben az adótörvényt, és nyilván megint az történik, hogy megbeszélték egymás között és elosztották a lapokat. "Az MSZP most még kétked, csóválja a fejét, az SZDSZ pedig már benyújtotta azt a javaslatot, ami szerint minden ingatlant terhelne ingatlanadó" - fogalmazott.

Oszkó Péter az ATV reggeli műsorában azt mondta, bár a vagyonadó szempontjából összevonni nem lehet az ingatlanokat, mégiscsak adózna az állampolgár második, harmadik, illetve sokadik ingatlanja is. Példaként említette, hogy míg az első 30 millió forintig, a második például 15 millióig lenne adómentes.

Hozzátette: ezzel a megoldással az adókulcs is csökkenhetne. Varga Mihály szerint az MSZP és a kormány részéről is egyre többet hallani, hogy nem is ők akarják bevezetni ezt az adónemet, hanem az a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió által nyújtott hitelek feltétele.

Azt mondta, "kicsit arra hasonlít a helyzet, mint amikor Kádár János behívta az orosz csapatokat 1956-ban. Most ez a kormány az IMF-et használja föl arra, hogy az ingatlanadó ötletét a magyar nép számára eladhatóvá tegye". Varga Mihály megismételte, hogy a Fidesz továbbra sem fogadja el az ingatlanadó bevezetését, és amennyiben lesz lehetősége rá, megszünteti. Kérdésre válaszolva a politikus elmondta, hogy az elnökségi ülésen nem esett szó a hétfői parlamenti főbíróválasztásról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását