2024. május 14. - Bonifác

MSZP: A KDNP tegyen is valamit, ne csak tüntessen

Ha a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) valóban aggódik a fiatalok jövőjéért, akkor ne csak demonstráljon, hanem tegyen javaslatokat a válságkezelésre - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője.
2009. június 16. kedd 16:12 - HírExtra
"Bár az idők változnak, mégsem gondoljuk, hogy teljesen normális az, ha néhány fiatalember Budapest belvárosában koporsóval a vállán sétál" - fogalmazott a szóvivő.
Nyakó István emlékeztetett rá, hogy a koporsós vonulás oka a jövőért érzett aggodalom volt; ebben az MSZP nemcsak hogy osztozik, de tesz is azért, hogy a világgazdasági válság magyarországi hatásait kivédje.

A politikus kifejtette: a kormány és az MSZP munkahelyeket véd meg több százmilliárd forintos ráfordítással, és munkahelyeket próbál teremteni ugyanilyen nagyságrendű hozzájárulással, támogatja a kis- és középvállalkozásokat, illetve a devizahitelesek gondjait is enyhíti. Hozzátette: létrehoztak egy alapot, amely az átmenetileg nehéz helyzetbe került családokat támogatja.

Nyakó István szerint a válság megoldására tett javaslatok kidolgozásához a KDNP politikusai eddig nem járultak érdemben hozzá. Ha valóban aggódnak, akkor ne csak demonstráljanak, hanem szólaljanak fel a parlamentben is - közölte. A szóvivő szerint, "ha a gyászhuszár uraknak nincs jobb dolguk, és jóérzésüket sem sérti, mindent kihozhatnak a templomból vagy a temetőből, de ez inkább őket jellemzi". Rétvári Bence, a KDNP társszervezeteként működő Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az ifjúság helyzetére kívánják felhívni a figyelmet azzal a koporsóval, ami a fiatalok elmúlt húsz évét jelképezi, és amit az MSZP budapesti székháza elé állítottak fel.

A kommunista diktatúra örököseinek hatalomhoz való ragaszkodása miatt 2009-ben sem jobb a fiatalok helyzete, mint húsz évvel ezelőtt volt - indokolta az akciót Rétvári Bence.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását