2024. június 10. - Margit, Gréta

Unalmas lesz a Fidesz-kongresszus

A Fidesz szombati kongresszusán várhatóan megerősítik majd a szocialistáknak címzett követeléseket, valamint újraválasztják Orbán Viktor pártelnököt és a négy alelnököt.
2009. június 12. péntek 21:12 - HírExtra
A Fidesz XXIII. tisztújító kongresszusa szombaton délelőtt tíz órakor kezdődik majd a budapesti Sportmax rendezvényközpontban, és várhatóan délután három óráig tart - mondta Szijjártó Péter. A végig nyílt tanácskozáson Varga Mihály alelnök terjeszti elő azt a javaslatot, hogy a szocialistáknak küldött nyílt levélben lévő követeléseket a kongresszus is fogalmazza meg és erősítse meg.

A kongresszuson újabb két évre választják meg a Fidesz elnökét és négy alelnökét.
Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a Fidesz országos választmányának elnöksége a jelenlegi pártelnök, Orbán Viktor és a négy alelnök, Pokorni Zoltán, Varga Mihály, Kósa Lajos és Pelczné Gáll Ildikó megválasztására tett javaslatot.

A kongresszuson a küldöttek előtt felszólalnak a Fidesz alelnökei, valamint Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője és Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője is. Emellett a Fidesz szövetségesei nevében Semjén Zsolt, a KDNP elnöke mond beszédet, a határon túli magyarok képviseletében pedig Tőkés László püspök, EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, valamint Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke szólal fel. A kongresszus zárásaként Orbán Viktor pártelnök mond beszédet.

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy a Fidesz elnöksége levelet küld az MSZP elnökségének, amelyben világossá teszik: az európai parlamenti (EP) választást úgy értelmezik, hogy az emberek megvonták a bizalmat a szocialista párttól, ilyenkor pedig egy demokráciában ki kell írni az új választást.

A levélben számos követelést is megfogalmaz az ellenzéki párt: így például azt, hogy a parlamenti választásokig függesszék fel a privatizációs eljárásokat, vonják vissza az ingatlanadó bevezetéséről, az új polgári törvénykönyvről (Ptk.) és a közigazgatás átszervezéséről szóló javaslatot, a külföldről felvett hitelekből ne támogassanak bankokat, állítsanak le minden átszervezést az oktatási rendszerben, vessenek véget "a bukott pártpolitikusok állami intézményekbe történő ejtőernyőztetésének", és állítsák le a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi cégének alapítási folyamatát.

A Fidesz legutóbb 2007. május 20-án tartott tisztújító kongresszust, amelyen újabb két évre választotta meg Orbán Viktort a Fidesz elnökének, a négy alelnök pedig Kósa Lajos, Pokorni Zoltán, Pelczné Gáll Ildikó és Varga Mihály lett. Schmitt Pál akkor visszalépett az alelnöki jelöléstől, viszont elvállalta, hogy vezeti a 2009-es európai parlamenti választási kampányt, amelyen listavezetőként indult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását