2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egy ideig nem fosztogatnak többet

Többek között csoportos rablás, lopás és jármű önkényes elvételének alapos gyanúja szerepel annak a mezőtúri bandának a bűnlajstromán, amelyet elfogtak a szolnoki rendőrök – közölték a városi rendőrkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján.
2009. június 12. péntek 17:31 - HírExtra
A három testvér a múlt hétvégén egész sor bűncselekményt követett el Szolnokon és a város környékén – mondta Bajári Attila. A kapitányság megbízott vezetője hozzátette: kollégáinak először szombat késő este akadt dolguk az akkor még ismeretlen elkövetőkkel.

Ekkor egy fiatalt késsel fenyegettek meg és bántalmaztak, majd elmenekültek a helyszínről. Röviddel később egy parkoló autót próbáltak meg elkötni a városból, ám helybeliek megzavarták őket, így végül a járművet megrongálva, de üres kézzel újra megfutamodtak. A járőrök egy szórakozóhely előtt megtaláltak őket, ám az igazoltatást és az adatfelvételt követően szabadon engedték a csoportot.

Elmondta: hamarosan mégis felmerült a gyanú, hogy a három testvérnek köze lehet egy 15 éves fiú bántalmazásához és motorjának elrablásához. Sőt, a személyleírások alapján valószínűnek tűnt, hogy ők lopták el, majd adták vissza a szajoli vasútállomás egyik dolgozójának két mobiltelefonját is.

Ezért a szolnoki nyomozók mezőtúri kollégáik segítségével előállították a fiatalokat. Ekkor derült ki, hogy ellenük jelenleg is több eljárás van folyamatban. Egyebek mellett rablás, több rendbeli lopás és jármű önkényes elvétele miatt.

A két – 19 és 20 éves - felnőtt testvér többszörösen büntetett előéletű, a legfiatalabb, tizenöt éves fiú pedig éppen szökésben volt az egyik gyermekotthonból. A szolnoki rendőrkapitányság munkatársai azóta kihallgatták és őrizetbe vették őket, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását