2024. május 14. - Bonifác

Páva azt kéri, ne vegyék fel a prémiumokat

Páva Zsolt arra kéri a pécsi önkormányzati érdekeltségű cégek menedzsmentjét, ne vegyék fel az előző évre járó és most esedékes prémiumaikat. A baranyai megyeszékhely polgármestere erről csütörtöki, pécsi sajtótájékoztatóján beszélt.
2009. június 11. csütörtök 13:07 - HírExtra
"Levélben fordultam az érintett vállalatok vezetőihez, arra kérve őket, tanúsítsanak önmérsékletet és ne vegyék fel a nekik járó prémiumokat" - mondta el a fideszes politikus.
Páva Zsolt indoklása szerint a vállalatok között vannak különbségek, de általában úgy ítéli meg: javítani kell a vezetői munkát, a cégek teljesítményét, az ott folyó munka megítélését.

"Mától új korszak kezdődik a város cégeinek életében: a cégvezetők csak abban az esetben vehetnek fel prémiumot, ha az általuk vezetett társaságok szolgáltatásaikat az önkormányzat és a pécsiek megelégedésére végzik. Véget vetünk annak az MSZP-s városvezetési gyakorlatnak, hogy a cégvezetők évente automatikusan száz százalékos prémiumban részesülnek" - jegyezte meg.

A polgármester közölte, a vezetői prémiumokra vonatkozó szerződéseket nyilvánosságra hozzák, "mert közérdekű adat, a pécsiekre tartozik". A városlakók elégedettségét pedig mérni fogják és az eredményeket figyelembe veszik a prémiumcélok kitűzésénél.

Az MTI szerette volna megtudni, hogy hány céget, hány vezetőt érint a polgármester kezdeményezése, e személyek mekkora prémiumot vesznek fel évente és milyen szempontok szerint értékelik majd tevékenységüket, de Páva Zsolt nem kívánt kérdésekre válaszolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását