2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kormányzati Negyed: névadópályázat

Névadó pályázatot indított a Kormányzati Negyed Projektiroda az épületegyüttes elnevezésére csütörtökön - mondta el a Független Hírügynökségnek a projekt kommunikációs vezetője. A javaslatokat október végéig lehet elküldeni postán vagy e-mailben.
2007. augusztus 16. csütörtök 20:22 - Hírextra
Ezt követően egy szakmai zsűri kiválasztja a 10 legjobb ötletet, amelyekre bárki szavazhat a www.kormanyzatinegyed.hu weboldalon az év végéig. A győztes egy környezetbarát, elektronikus, úgynevezett giroszkópos robogót kap, és ő ültetheti az első fát a kormányzati negyed területén - közölte Láng Balázs.

A projektiroda október 31-ig fogadja el a javaslatokat, amelyeket a kormanyzatinegyed@kvi.hu e-mail címre, vagy postán a 1392 Budapest Pf: 282. címre várnak. Fontos, hogy a borítékon, vagy az e-mail tárgy rovatában szerepeljen, hogy "névadó pályázat". Amint lezárult a névadó pályázat, összeül egy szakmai zsűri, amely kiválasztja a 10 legjobb javaslatot. Ezekről november elejétől az év végéig lehet szavazni a már jelenleg is működő www.kormanyzatinegyed.hu weboldalon - közölte a projektiroda kommunikációs vezetője. Láng Balázs elmondta: fontos szempont, hogy a javaslat tükrözze azt a zöld gondolatot, amely szellemiség meghúzódik a kormányzati negyed épületegyüttes mögött.

A Nyugati pályaudvar Királyi várójában egy 9 hétig tartó tematikus fórumsorozatot indít a projektiroda, amelyen értelmiségiek, közírók, közgondolkodók beszélgetnek majd a kormányzati negyed különböző vetületeiről, például a zöld szellemiségéről vagy a vasúttal kapcsolatos tervekről. Az első ilyen találkozó csütörtök este 18 órakor kezdődik, amelyen a tervpályázaton nyertes építész, Janesch Péter beszél az általuk készített tervekről. A projektiroda a győztes látványtervet is kiállítja a Nyugati pályaudvaron, a poggyászmegőrzőben. November elsejétől egy országos bemutatót, úgynevezett road-show-t indul, hogy a vidéki városokba is eljusson a látványterv - közölte a kommunikációs vezető.

A kormányzati épületegyüttes megépítésére és üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárás első szakasza augusztus 17-e helyett 24-én zárul, mert mind a 8 pályázat esetében adódtak kisebb hibák, ezért hiánypótlásra van szükség. A pályázatok formailag ugyan megfeleltek, de például egy esetben az APEH-igazolás nem volt megfelelő, és olyan pályázat is akadt, amelyben a csatolt önéletrajzok nem voltak elég részleteksek - mondta Láng Balázs. A kivitelezői pályázat első, úgynevezett ajánlattételi szakasza így augusztus 24-én zárul, akkor hirdetik ki, hogy a 8 jelentkező közül mely magánfejlesztőkkel kezdik meg a versenytárgyalást. Eddig 8 pályázat érkezett be, közülük 7 konzorcium, külföldi és belföldi érdekeltséggel egyaránt - közölte a kommunikációs vezető. A versenypárbeszédes eljárás november végéig tart, december közepén pedig már szerződést kötnek a nyertes fejlesztővel, aki 2008 elején kezdheti meg az építkezést a Nyugati pályaudvar melletti területen, Janesch Péter és a japán Kengo Kuma tervei alapján - mondta Láng Balázs.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását